Dođite na Dan društvenih igara, zabavite se i naučite nešto novo!

Društvene igre imaju edukativni karakter jer se razvijaju brojne vještine kao što je rješavanje problema, strateško promišljanje, kombinatorika, snalažljivost i slično, a istovremeno predstavljaju odličnu zabavu i kvalitetno druženje s drugim igračima.

Martina Čizmić | 06.09.2018. / 09:59

Društvene igre (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Iako nam se ponekad čini da se nove generacije djece igraju samo i isključivo na računalima i pametnim telefonima, mnogo je onih koji se zabavljaju igrajući društvene igre odnosno boardgames.

Društvene igre imaju edukativni karakter jer se razvijaju brojne vještine kao što je rješavanje problema, strateško promišljanje, kombinatorika, snalažljivost i slično, a istovremeno predstavljaju odličnu zabavu i kvalitetno druženje s drugim igračima.

Upravo kako bi pokazali koliko su društvene igre zabavan i dobar hobi,  Udruga Igranje organizira 15. rujna ove godine 13. Dan društvenih igara. Ova već tradicionalna manifestacija okuplja brojne ljubitelje društvenih igara, od onih kojima je to praktički svakodnevica i koji igraju složenije igre do pojedinaca ili obitelji koji tek otkrivaju svijet društvenih igara.

Od 11 do 20 sati posjetitelji će imati priliku odigrati neke od preko 100 društvenih igara iz kolekcije Udruge Igranje te kupiti igre, stripove i knjige, a nakon 20 sati oni najustrajniji igranje mogu nastaviti u igraonici društvenih igara Meeple's Corner u Ulici kraljice Jelene 8 (kod Branimirove tržnice). Posjetitelji će se za pomoć i informacije o igrama moći obratiti volonterima Udruge Igranje, a imat će priliku i vidjeti najbolje kolekcije figurica i objekata Wahrhammer Age of Sigmar, ultra popularne igre koja je više od same igre i predstavlja pravi hobi među boardgame geekovima!

 

Društvene igre znače učenje kroz igru pa ne čudi da su u nekim školama u Hrvatskoj organizirane vanškolske aktivnosti na tu temu. Tako djeca u školama u Zagrebu, Petrinji i Velikoj Ludini uče kroz zabavu već nekoliko godina, a Udruga Igranje radi na uključivanju drugih škola te namjerava razraditi projekt koji će predstaviti Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Inače, na Danu društvenih igara bit će na raspolaganju brojne nagrađivane društvene igre, od onih idealnih za obitelji s manjom djecom kao što su Catan, Carcassone, Ticket to Ride, Magic Maze, Ice Cool i slične do složenijih igara u koje spadaju Terraforming Mars, Scythe, Castles of Burgundy, Race for the Galaxy.

Igrati se možete u Vintage Industrial baru u Zagrebu, a više o samom događanju možete pogledati na službenim stranicama Udruge Igranje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti