DOK-ING demonstrirao uklanjanje vozila u kojem se nalazila eksplozivna naprava

Strojem je upravljao operater sa sigurne udaljenosti putem daljinskog upravljača štiteći ljudske živote što je u skladu s motom DOK-INGA “Ne šalji čovjeka da radi posao stroja".

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.10.2022. / 15:29

DOK-ING (Foto: DOK-ING)

Početkom mjeseca održan je sajam i internacionalne demonstracije NCT Pro u Stubičkoj Slatini kojem je, među inim, prisustvovala i hrvatska kompanija DOK-ING, poznata po razvoju i proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene.

DOK-ING DOK-ING zaključio uspješan nastup na najvećem svjetskom sajmu sigurnosti i obrane

Ovaj taktički događaj organizirala je nizozemska tvrtka IB Consultancy, u partnerstvu sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom Lučko, hrvatskom nacionalnom postrojbom SOF-a i ATLAS mrežom policijskih specijalnih snaga u Europi. Tijekom petodnevne obuke, timovi iz različitih zemalja Europe slijedili su set od trinaest misija temeljenih na različitim scenarijima koji su uključivale teroriste, krijumčarenje i druge opasne situacije.

DOK-ING (Foto: DOK-ING)

Nakon održanih vježbi Mislav Manda, direktor prodaje DOK-ING-a izrazio je zadovoljstvo što je upravo njihov stroj MV-4 sudjelovao u misiji uklanjanja vozila s eksplozivnom napravom: Strojem je upravljao operater sa sigurne udaljenosti putem daljinskog upravljača štiteći ljudske živote što je u skladu s našim motom Ne šalji čovjeka da radi posao stroja. Manda kaže kako je njihovo vozilo pokazalo svoje mogućnosti korištenja u iznimno opasnim situacijama pred 150 pripadnika specijalnih snaga iz Grčke, Mađarske, Slovenije, Latvije te Hrvatske.

Tom Sertić, Marijo Grgurinović, Vjekoslav Majetić, Nikša Cigoj, Luka Petro DOK-ING u JAR-predstavio robotske rudarske strojeve

U sklopu ove demonstracije, DOK-ING je u srijedu 05.10. bio domaćin eventa u svojoj proizvodnoj hali na zagrebačkom Žitnjaku gdje je više od 100 pripadnika specijalnih postrojbi iz Europe imalo priliku vidjeti i druge strojeve koje ova inovativna tvrtka razvija i proizvodi. Osim razmirniravanja, DOK-ING ima paletu strojeva na daljinsko upravljanje i iz rudarstva, kriznog upravljanja te protuterorizma.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti