DOK-ING u JAR-predstavio robotske rudarske strojeve

Kao kontinent s razvijenom rudarskom industrijom, Afrika je jedno od najvažnijih tržišta za DOK-ING.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2022. / 12:16

Predstavljanje Dok-ingovih robota za rudarenje - 5 (Foto: Zimo)

U Južnoafričkoj Republici od 5. do 9. rujna održava se sajam Electra Mining Africa na kojem, među više od 650 izlagača, sudjeluje DOK-ING. Hrvatska kompanija u JAR-u predstavila je svoju inovativnu flotu NRE (Narrow Reef Equipment) robotskih strojeva za rudarstvo, jedinih niskoprofilnih i potpuno elektriziranih rudarskih robota na svijetu.

Predstavljanje Dok-ingovih robota za rudarenje - 5 Dok-ing predstavio zanimljive električne robote na daljinsko upravljanje namijenjene rudarenju

DOK-ING-u je Afrika, kao kontinent s razvijenom rudarskom industrijom, jedno od najznačajnijih poslovnih interesa: Vjerujem da će ova razmjena znanja i iskustava s kolegama iz branše vrlo brzo uroditi novim partnerstvima i projektima, naglasio je Tom Sertić, direktor tvrtke DOK-ING Africa, južnoafričke tvrtke kćeri hrvatskog DOK-ING-a.

Predstavljanje Dok-ingovih robota za rudarenje - 4 (Foto: Zimo)

Electra Mining Africa jedna je od najprepoznatljivijih manifestacija ovoga tipa i događaj koji kupcima omogućuje da se iz prve ruke upoznaju s proizvodima i njihovim specifikacijama te utvrde njihovu kvalitetu. Jubilarno 50. izdanje ove manifestacije okupilo je značajan broj najzvučnijih kompanija iz područja rudarstva, elektrotehnike, automatizacije, proizvodnje, energije i transporta.

Ovakvi prestižni sajmovi izvrsna su prilika za predstavljanje našeg bogatog portfelja i napredne tehnologije koje nudimo svojim kupcima. Ponosni smo što smo kao hrvatska kompanija inovacijski lider u ovoj specifičnoj branši, a upravo na afričkom kontinentu, poznatom po svom rudnom bogatstvu, vidimo svoje najvažnije tržište. Naši revolucionarni NRE strojevi već se koriste u redovnom poslovanju rudnika upravo na jugu Afrike te se nadamo kako će nam aktualni sajam olakšati put do novih kupaca s ovog područja. Južnoafrička Republika mjesto je susreta novih trendova kojima mi u DOK-ING-u uvijek iznova stremimo, istaknuo je Luka Petro, Voditelj rudarskog programa DOK-ING-a.

Predstavljanje Dok-ingovih robota za rudarenje - 3 (Foto: Zimo)

Slika nije dostupna DOK-ING zaključio uspješan nastup na najvećem svjetskom sajmu sigurnosti i obrane

Zbog velikog broja posjetitelja i poslovnih partnera, na ovom sajmu su, uz prodajne predstavnike tvrtke DOK-ING, još prisustvovali i osnivač, inovator i vlasnik tvrtke DOK-ING-a Vjekoslav Majetić te Predsjednik Uprave DOK-ING-a Marijo Grgurinović
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti