Domaća IT tvrtka patentirala svoje rješenje za dohvat podataka u SAD-u

Patentirana metoda uvelike unaprjeđuje dohvaćanje podataka iz baza podataka te migraciju istih u cloud.

Martina Čizmić | 04.12.2023. / 16:06

Davorin Cetto, Syntio (Foto: Syntio)

 Zagrebačka tvrtka Syntio, koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu, uspjela je patentirati svoje rješenje za dohvat podataka, kojim se značajno unaprjeđuje migracija podataka u oblak.

Kako su priopćili iz Syntia, za svoje su rješenje dobili patent broj 11.829.343 u Američkom uredu za patente i žigove (USPTO), a sam patent potpisuju Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, stariji podatkovni inženjer (Senior Data Engineer).

Ističu kako je uspješno međunarodno patentiranje velik uspjeh za Syntio, koji je među rijetkim hrvatskim tvrtkama s tim postignućem. 

Tijekom razvoja našeg Dataphos Publisher alata dizajnirali smo posebnu metodu koja unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za naše korisnike. Ovo rješenje omogućuje optimizaciju poslovnih procesa vezanih uz cloud usluge, poput organizacije podataka, sažimanja informacija i na kraju, našim korisnicima omogućuje brže donošenje poslovnih odluka. Uspješno patentiranje u SAD-u potvrđuje kvalitetu naših proizvoda i služi kao vrlo važno priznanje za sav trud koji smo uložili u razvoj naše multicloud platforme, izjavio je Davorin Cetto, direktor i jedan od osnivača Syntija.

Portfelj klijenata tvrtke Syntio uključuje vodeća multinacionalna poduzeća u području maloprodaje, logistike, telekomunikacija, financija, farmaceutike i hoteljerstva, a svoju ulogu na tržištu vide kroz povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti. Konkretno, Syntio je jedan od vodećih Google Cloud partnera za data engineering na najvišoj razini. Osim Googlea, partneri su i s Amazon Web Serviceom i Microsoft Azureom.

United States Patent and Trademark Office (USPTO) federalna je agencija SAD-a, zadužena za odobravanje i registraciju patenata. Organizacije djeluje međunarodno te nastupa kao svjetski autoritet na području dodjele patenata i donosi visoke kriterije u proces patentiranja, što donosi dodatan značaj uspješnom patentiranju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti