Domaća IT tvrtka postala strateški ulagač u Rentlio

Rentlijev tim trenutno broji preko dvadeset zaposlenika, a samu aplikaciju koristi više od osam tisuća smještajnih jedinica u preko četrdeset zemalja svijeta.

Martina Čizmić | 07.02.2022. / 12:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Privući pozornost vodeće domaće IT kompanije i još dobiti stratešku investiciju njihovog investicijskog ogranka, nije mala stvar. No, zadrarskoj tvrtki koja spaja putovanja i tehnologiju odnosno automatizira operativne i prodajne procese hotela, hostela, apartmana i ostalih turističkih objekata, Rentlio upravo je to uspjelo. 

Osigurali su stratešku invesiciju Infinum Venturesa, koju planiraju koristiti za daljnji razvoj poslovanja, poglavito u smislu povećanja tima i akvizicije novih tržišnih segmenata kroz razvoj novih funkcionalnosti.

Turistička industrija u segmentu pružanja usluge smještaja jako zaostaje u adaptaciji na tehnološko doba. Mogu slobodno reći kako se ona guši u zastarjelim i neprilagođenim sustavima dok na drugoj strani moderan gost očekuje besprijekorno, instantno i digitalno iskustvo svog boravka, kaže Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija.

Rentlijev tim trenutno broji preko dvadeset zaposlenika, a samu aplikaciju koristi više od osam tisuća smještajnih jedinica u preko četrdeset zemalja svijeta. Većina korisnika nalazi se na području Hrvatske, pa će se investicija i partnerstvo s Infinumom koristiti za snažno jačanje tržišne pozicije u regiji. Nadalje, Rentlio planira pojačane akvizicijske aktivnosti na globalnom tržištu, prvenstveno u zemljama poput Italije, Portugala, Španjolske i Vijetnama gdje Rentlio već ima značajniju bazu korisnika.

Jako smo optimistični kad je u pitanju tehnologija u turizmu i na ovu investiciju gledamo kao istinsko partnerstvo. Upravo se Rentlio nametnuo kao predvodnik digitalizacije te smo ponosni što ćemo sudjelovati u selidbi cijelog jednog sektora u cloud. Marko je pravi primjer motiviranog poduzetnika koji ima viziju i sposoban ju je ostvariti, a njegov tim odrađuje nevjerojatno dobar posao u gradnji kompleksnog digitalnog proizvoda, ističe Tomislav Car, direktor i osnivač Infinuma koji ujedno preuzima i ulogu savjetnika u Rentliju.

Kako ističu, Carevo iskustvo, što u izgradnji tehnoloških kompanija Infinum i Productive, a što u radu s kompanijama u turističkom sektoru poput Maistre, Royal Caribbeana i Disney Cruise Linesa bit će od iznimnog doprinosa za Rentlio.

Nakon sedam godina samostalnog razvoja tvrtke, neizmjerno sam ponosan što smo zaslužili priliku naš put nastaviti s najboljima od hrvatskog IT-a. Siguran sam kako će ova investicija i partnerstvo pomoći da još jače živimo viziju digitalizacije turizma i razvoja stabilne kompanije globalnih ambicija i velikog lokalnog utjecaja, zaključuje Mišulić i dodaje kako mu je drago što su i ovime pokazali kako se do ovakvih suradnji može doći čak i kad kompanija nije smještena u Zagrebu, te se nada da će ovo biti motiv i drugim sličnim kompanijama izvan metropole.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti