Domaći Bellabeat Ivy odabran među "200 revolucionarnih izuma" koji mijenjaju naše živote

Uređaj je nedavno prepoznat u medijima ne samo kao uređaj koji je izvrstan za praćenje fizičkog zdravlja, već i za mentalno zdravlje, dobrobit i svjesnost.

Martina Čizmić | 15.11.2022. / 08:25

Bellabeat Ivy (Foto: Bellabeat)

Časopis Time svake godine objavljuje popis najboljih izuma, onih koji mijenjaju naše živote.  Među odabranih 200 i 50 posebno spomenutih izuma, koji uključuju umjetnu inteligenciju za mapiranje života, dijamante napravljene od viška ugljika u zraku i najmoćniji teleskop ikada, našao se i izum koji ima hrvatske korijene.

Kako su pojasnili iz Timea, odabrani su izumi koji mijenjaju način na koji živimo, radimo, igramo se i razmišljamo o tome što je moguće.

Na ovogodišnjem popisu našao se i izum koji ima hrvatske korijene. Naime, u kategoriji wellness izuma, na popis je uvršten Bellabeat Ivy, uređaj za praćenje zdravlja namijenjen ženama.

Kako su naveli iz Time, Bellabeat Ivy ističe se kao jedinstveni uređaj za praćenje zdravlja koji je elegantno dizajniran kao pametna narukvica. Prati dnevnu rutinu žene i bio-odgovore njezina tijela te stavlja podatke u korelaciju s njezinim menstrualnim ciklusom, trudnoćom i drugim zdravstvenim podacima kao što su simptomi, raspoloženja. Sa svim podacima koji se nalaze u mobilnoj aplikaciji Bellabeat, Ivy također kontinuirano prati reakcije i dnevne navike tijela tijekom dana i noći putem skupa naprednih senzora. Zauzvrat, pruža ženama potpuni uvid u tempo života.

Uređaj je nedavno prepoznat u medijima ne samo kao uređaj koji je izvrstan za praćenje fizičkog zdravlja, već i za mentalno zdravlje, dobrobit i svjesnost. 

Uvrštavanje na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. izvanredno je postignuće za Bellabeat u cjelini i dokaz o kvaliteti proizvoda koji smo iznijeli na tržište. Ivy i mobilna aplikacija prepuni su sadržaja za žene svih dobi i stadija života i ponosni smo na ovo priznanje. Ženske potrebe za zdravijim i produktivnijim životom stalno se mijenjaju a te potrebe mi pratimo u stopu. Bellabeat će uvijek biti spreman prilagođavati se potrebama naših klijentica i isto tako uvijek ćemo biti spremni pružiti im najbolji mogući proizvod za njihovo zdravlje, navodi Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata.

Iz Bellabeata posebno naglašavaju kako pozornost posvećuju zaštiti privatnih podataka koje ovakvi proizvodi prikupljaju. Kao odgovor tome dizajnirali su posebno šifriranje privatnog ključa za zaštitu podataka svih ženskih korisnika.

Uzlazna putanja Bellabeata stabilna je od našeg lansiranja 2014., a uključivanje Ivyja na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. značajna je prekretnica. Postigli smo veliki uspjeh s izlaskom našeg Bellabeat Leafa pa smo znali da je proizvod koji je izašao kao njegov nasljednik morao nadmašiti svu konkurenciju iz aspekta ženskog zdravlja. Uspjeli smo ubaciti neusporedivu količinu funkcionalnosti u Bellabeat Ivy i time dodatno poboljšati personalizaciju sadržaja. Bellabeat svaki dan dosljedno radi na revoluciji FemTech industrije, navodi Sandro Mur, suosnivač Bellabeata.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti