Domaći glumac razvio aplikaciju koja oduševljava djecu i roditelje, a sad s njom želi osvojiti i cijeli svijet

Ne samo da bi tako priče mogla slušati djeca u cijelome svijetu, već bi pomoću njih mogla učiti i engleski jezik.

Martina Čizmić | 09.02.2023. / 14:11

Zoran Pribičević (Foto: Zvonimir Ferina/privatni album)

U moru aplikacija za mobilne telefone, koje se mogu pronaći na internetu i u trgovinama aplikacija, jedna je posebno privukla pozornost roditelja. Radi se o aplikaciji za djecu Pričalica, koju je prije nekoliko godina pokrenuo hrvatski glumac Zoran Pribičević. 

Aplikacija nudi preko stotinu dječjih priča, namijenjenih za zabavu i uspavljivanje najmlađih, a moguće je i napraviti personaliziranu priču za svako dijete. 

Sad je Pribičević napravio i englesku verziju aplikacije pod imenom Storiezzz

Pričalica je nastala iz potrebe, a sve kako bih olakšao proces uspavljivanja i strah dječjeg odvajanja od roditelja prije i tijekom spavanja. Kada sam prije više od četiri godine pokrenuo ovu priču, nisam ni sanjao da će Pričalica biti ovdje gdje je danas. Hrvatska verzija sada ima preko 100 priča, od kojih je čak 16 personaliziranih i gotovo 30 originalnih. Ima preko 60 tisuća downloadova i oko 10 tisuća aktivnih korisnika, i to u cijeloj regiji jer, osim Hrvatske, vrlo rado se sluša u BiH i Srbiji. Slušaju je i naši ljudi u cijelom svijetu - od Švedske do Amerike i Australije, otkriva Pribičević koji je ovom aplikacijom usrećio brojne klince, ali i njihove roditelje.

Iako namijenjene najmlađima, u pričama uživaju i veća djeca, ali i njihovi roditelji.

Najbolje od svega je što sam kroz ove godine dobio takve nevjerojatne komentare roditelja i djece da je to zaista nešto što ti napuni srce u svakom smislu. Najljepša pohvala je došla od jedne djevojčice koja je rekla: „Kada slušam Pričalicu, osjećam se kao da spavam u kazalištu“. Dobio sam i informaciju da se Pričalica pokazuje na jednom fakultetu kao svojevrsni case study, a najveće oduševljenje i doslovno suze i plakanje doživio sam kada sam vidio snimku djevojčice koja ima blagi spektar autizma kako, po riječima njezinih roditelja, po prvi put staje pred svoju vrtićku grupu i govori rečenice iz svoje personalizirane priče i tako se hrabro predstavlja. Nije li to divno?, prepričava Pribičević koji svojom aplikacijom sada želi osvojiti svijet.

Ideja da Pričalica dobije i svoju Storiezzz verziju postoji od samog početka, otkriva Pribičević. Ne samo da bi tako priče mogla slušati djeca u cijelome svijetu, već bi pomoću njih mogla učiti i engleski jezik.

Glumac je sa suradnicima  na ovoj je aplikaciji radio gotovo tri godine, a povratne informacije im potvrđuju da su napravili odličan posao. U engleskoj verziji ove aplikacije Pribičevićev glas je zamijenio sjajan londonski glumac Anthony Howell, a tu su i brojni drugi glumci koji su svoj glas posudili u pričanju najljepših dječjih priča.

Više o Storiezzz aplikaciji možete saznati i na njihovoj web stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti