Domena Alphabet.com već je zauzeta, evo tko je vlasnik

Reorganizacija kompanije Google i promjena imena u 'Alphabet' vijest je koja je ovih dana odjeknula u svim svjetskim medijima. Osnivači Googlea, Larry Pagei Sergey Brin, veliku su promjenu najavili već u ponedjeljak, no ubrzo se pokazalo da i najveće kompanije previde neke vrlo bitne stvari.

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.08.2015. / 10:28

Domena Alphabet.com već je zauzeta, evo tko je vlasnik

Reorganizacija kompanije Google i promjena imena u "Alphabet" vijest je koja je ovih dana odjeknula u svim svjetskim medijima. Osnivači Googlea, Larry Page i Sergey Brin, veliku su promjenu najavili već u ponedjeljak, no ubrzo se pokazalo da i najveće kompanije previde neke vrlo bitne stvari.

Naime, internet domena "Alphabet.com" već je zauzeta. Mnogi bi vjerojatno pomislili da to možda i nije prepreka za divovsku kompaniju koja godišnje zarađuje na milijarde dolara, no stvari su se posložile znatno drugačije.

Vlasnik Alphabet domene je automobilski div BMW pa se Google Alphabet morao odlučiti za alternativnu adresu abc.xyz.

Mnogi su smatrali da će abc.xyz domena biti samo "privremeni" odabir, no velika je vjerojatnost da će ona ostati takva jer BMW nema niti najmanju namjeru prodati Alphabet.com, što je potvrdila i BMW-ova glasnogovornica Micaela Sandstede.

Da bi stvar bila gora, velik broj kompanija u svom imenu sadrži "Alphabet", što je nekolicinu analitičara potaknulo na primisli o mogućim tužbama.

Osim toga, i na društvenoj mreži Twitter već postoji profil pod nazivom @Alphabet, u vlasništvu Chrisa Andrikanicha, no pitanje je hoće li ga i on htjeti prodati Googleu.

Jedno je sigurno - da su Larry i Sergey proguglali nakon što su osmislili, tj. odabrali ime, sada vjerojatno ne bi imali ovakvih problema.

Izvor: NYTIMES

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti