Dosta vam je odgovaranja na poruke u WhatsAppu? Prepustite taj teški posao umjetnoj inteligenciji

Za one koji žele isprobati ChatGPT "asistenta" za odgovaranje na poruke na WhatsAppu, bit će potrebno malo strpljenja i nešto informatičkog znanja.

Martina Čizmić | 23.02.2023. / 08:29

Umjetna inteligencija u chatu, ilustracija (Foto: Getty Images)

Otkako se pojavio ChatGPT, ljudi su pronašli cijeli niz primjena za ovu vrstu umjetne inteligencije. Od (više ili manje) ugodnih razgovora o najrazličitijim temama, preko pisanja članaka, knjiga, znanstvenih tekstova i slično, pa sve do odgovaranja na - tekstualne poruke.

Developer Daniel Gross napravio je kratku skriptu u Pythonu koja se može koristiti za integriranje ChatGPT-a u WhatsApp. Uz pomoć te skripte umjetna inteligencija može odgovarati na poruke u vaše ime.

Sam Altman Prvi čovjek OpenAI-a upozorio kako nismo tako daleko od "potencijalno zastrašujućih" AI alata

S obzirom na to da se ChatGPT dosad pokazao kao prilično dobar sugovornik, to znači i da osoba s druge strane razgovora vjerojatno neće biti svjesna da razgovara s umjetnom inteligencijom, a ne čovjekom. No to bi moglo imati i druge posljedice - a to je da osoba koja instalira ChatGPT i prepusti "asistentu" da odgovara na poruke, zapravo ne zna što je odgovoreno.

Međutim, snaga ChatGPT-a mogla bi se pokazati u slučajevima kad treba odgovoriti na veliku količinu različitih pitanja. Primjerice, na poslovnim računima gdje se svakodnevno pojavljuju stotine ili tisuće sličnih pitanja o tvrtki i njezinim proizvodima ili uslugama.

Za one koji žele isprobati ChatGPT "asistenta" za odgovaranje na poruke na WhatsAppu bit će potrebno malo strpljenja i nešto informatičkog znanja.

Panel o AI Panel o AI u školstvu: ChatGPT neće zamijeniti školu, no mogao bi pomoći nastavnicima i učenicima u boljem obrazovanju

Grossova skripta nalazi se na GitHubu, zajedno s uputama što i kako treba napraviti kako bi se instalirala i funkcionirala u WhatsAppu.

Ipak, treba napomenuti da to nije službeni dodatak WhatsAppu. Ni OpenAI ni Meta nisu službeno lansirali aplikaciju koja podržava integraciju umjetne inteligencije s popularnom aplikacijom za slanje poruka. Pa nemojte nasjedati na "aplikacije" koje se pojavljuju u trgovinama aplikacija za pametne telefone.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti