Društvena igra Glitch nakon dvije i pol godine stiže web

Nakon dvije i pol godine razvoja igra iza koje stoji suosnivač servisa za dijeljenje fotografija Flickr, konačno stiže u ruke radoznalih igrača.

Zimo Zimo Zimo | 27.09.2011. / 17:31

Društvena igra Glitch nakon dvije i pol godine stiže web

Nakon dvije i pol godine razvoja igra iza koje stoji suosnivač servisa za dijeljenje fotografija Flickr, konačno stiže u ruke radoznalih igrača.

O samoj igri pisali smo prije malo manje od godinu dana kada je i kompanija koja izrađuje igru Glitch - Tiny Speck, a koju pokrenuli suosnivači Flickra Stewart Butterfield i njegova tadašnja supruga također poduzetnica Caterina Fake - objavila najavni video igre.

Prvenstveno, igra se od ostalih društvenih razlikuje po tome što neće biti na Facebooku i imat će tisuće ručno iscrtanih ilustracija koje će ispunjavati neki izmišljeni svijet i dostupna će biti za igranje sa više igrača.

'Igra manje podsjeća na FarmVille i više prilični World of Warcraftu, jedino što ovdje nema ratovanja.', ukratko je opisana igra čijoj je cilj izgraditi ne nasilnu zajednicu upotpunjenu izmišljenim likovima.

Igra je dostupna igračima starijima od 14 godina i dostupna je u beta verziji unazad nekoliko mjeseci, a Butterfield ističe kako im nije cilj sakupiti stotine milijuna korisnika, već će biti zadovoljni i sa nekoliko desetak tisuća znatiželjnih igrača.

Igra će zarađivati putem mikrotransakcija, odnosno moći ćete kupiti novu odjeću za vaš avatar ili na temelju pretplata. Stewart kaže kako su izbjegavali naplatu jednostavnih stvari kao što su nadopuna energije kako bi korisnici ostali čim duže igrati.

Iako Tiny Speck igre nisu na Facebooku Butterfield smatra kako one imaju velik potencijal van njega jednom kada se ljudi zasite različitih varijacija igara nalik na FarmVille.

'Smatram da kompanije koje kreiraju društvene igre zamaraju korisnike. Ovo je najbolja pozicija za nas. Pokušavamo uvesti ljepotu i pamet u online svijet igara. Ovdje ima humora i apsurda.' nadodaje Butterfield.

Na službenim stranicama stoji kako će igra biti dostupna od sutra, a njezin potencijal dokazuje i investicija respektabilnih poslovnih anđela kao što je Andreessen Horowitz i Accel.

Via AllThingsD

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti