Društvene mreže kažu da je Oscar osvojio...

Danas je dan u kojem su sve oči uperene u dodjelu prestižnih filmskih nagrada Oscar, no tko su potencijalni dobitnici i kako pratiti dodjelu nagrad

Zimo Zimo Zimo | 27.02.2011. / 12:02

Društvene mreže kažu da je Oscar osvojio...

Danas je dan u kojem su sve oči uperene u dodjelu prestižnih filmskih nagrada Oscar, no tko su potencijalni dobitnici i kako pratiti dodjelu nagrada?

Oscar je svima dobro poznato ime za američku filmsku nagradu Academy Award koju svake godine dodjeljuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti

(AMPAS) kako bi se odala počast profesionalcima u filmskoj industriji, uključujući redatelje, producente i scenarsite.

Još nas samo nekoliko sati dijeli od najprestižnije dodjele filmskih nagrada a ZIMO vam donosi nekoliko korisnih savjeta i informacije glede Oscara.

Prva stvar jest infografija koju je objavio portal Wired, a koji prikazuje zanimljive rezultate potencijalnih osvajača Oscara, a koji su pak rezultat praćenja društvenih mreža. Naravno ovi rezultati nisu dovoljno relevantni, no zanimljivo je pogledati što sudionici društvenih mreža misle tko bi mogao osvojiti Oscara. Kliknite na sliku za potpuni pregled infografije.

Oscar infografija

Druga stvar stiže iz Googlea. Vjerojatno ste oduvijek željeli biti dio dodjele Oscara, barem da zakoračite na moment na taj famozni crveni tepih. No kad bi sve bilo tako jednostavno.

Google je objavio mogućnost da 'prošećete' crvenim Hollywoodskim tepihom uz Google Earth. Sve što trebate jest preuzeti ovu KML datoteku i neka vaše uzbuđenje započinje. Pogledajte i ovaj video kako bi vidli o čemu se točno radi. Jesmo li spomenuli da se na crvenom tepihu nalaze i hrpe paparaza? Osjećat ćete se tako cool.

Treća stvar je kako pratiti dodjelu Oscara. Postoji mnoštvo načina na koji možete pratiti dodjelu filmskih nagrada, bilo putem TV-a, interneta ili sve popularnijih tableta i smartphonea.

5 načina da možete ovogodišnj Oscar pogledati online su servisi poput Atdhe, Justin.tv, LiveStream, UStream, YouTube kanal.

Ako pak želite gledati prijenos putem mobilnih uređaja preuzmite neku od sljedećih aplikacija: The Oscars (free), Oscar Backstage Pass (0.99$), Live From the Red Carpet (Free, Android korisnici klik ovdje), IMDb Movies & TV (free).

Cijeli show počinje 30 minuta nakon ponoći. Hoćete li pratiti dodjelu nagrada?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti