Dubai je veliko turističko središte, no radi vrlo visokih ljetnih temperatura koje dosežu i do 42 celzijevaca, teško je izdržati razgledavajući grad. 

Kako bi privukli nove turiste, Dubai će dobiti novi dio, točnije rečeno grad na 4.5 milijuna kvadratnih metara koji će biti u potpunosti prilagođen temperaturom. Projekt pod nazivom “Mall of the World” imat će velike trgovačke centre, 100 hotela i luksuznih apartmana, wellness dio koji će privući nove turiste iz segmenta medicine, inače vrlo bitan poslovni segment u UAE, te uz sve to najveći tematski park na svijetu. 

“Turizam je ključni pokretač našeg gospodarstva, a cilj nam je Ujedinjene Arapske Emirate napraviti atraktivnom destinacijom cijele godine”, istaknuo je šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vladar Dubaija. “To je razlog zašto ćemo početi raditi na pružanju ugodne okoline kontroliranom temperaturom tijekom ljetnih mjeseci.” 

Nepoznato je koliko će cijeli projekt koštati i kada će biti završen, no s obzirom da je slika ispod prikazuje stanje Dubaija 1991. i dana, uopće ne sumnjamo da će ovaj projekt ugledati svjetlost dana — i to vrlo brzo.

Dubai će dobiti temperaturom kontroliran grad

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju