Sredinom 2017. Facebook je upario 2 chatbota u razgovor. Nakon što su počeli komunicirati vlastitim jezikom, eksperiment je završen. Googleov AI za prevođenje razvio je vlastiti unutarnji jezik. U drugom pak eksperimentu roboti su naučili međusobno komunicirati kako bi dobili nagradu za uspješno izvršavanje zadataka.

Skynet….connecting?

Napredak u tehnologiji donosi nam lagodniju svakodnevicu. No pod koju cijenu? Elon Musk, suosnivač, CEO i Product Arhitekt u Tesli glasno upozorava na opasnost koju super inteligentni AI predstavljaju ljudskoj rasi.

S druge strane, Bill Gates objašnjava kako nema mjesta panici. S njime se slažu i drugi tech lideri, kao Mark Zuckerberg (Facebook) i John Giannandrea (Google).

Chatbotovi u regiji

U našu regiju chatbotovi su ušli na velika vrata. Addiko Banka u suradnji s Viberom predstavila je jesenas Chat banking, uslugu putem koje je moguće plaćanje tekstualnim porukama u Viber aplikaciji. A chatbotovi se koriste i u promotivnim kampanjama - pogledajte primjer Mastercard chatbot nagradne igre.

Za ili protiv umjetne inteligencije?

Umjetna inteligencija je već ovdje, na to utjecati ne možemo. Ipak, što vi mislite o budućnosti? Vidite li je kao Elon Musk, ili se priklanjate optimističnom stavu Billa Gatesa?

Dođite na DAMconf, poslušajte što o tome misle naši panelisti, a možete i sudjelovati u raspravi. DAMconf se održava u četvrtak, 16. studenog, a kotizacije možete kupiti na web stranici www.damconf.com.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju