Dva studenta prevarila Apple i "odšetala" s gotovo 1500 iPhonea

Iz Applea procjenjuju kako je ukupna šteta gotovo 900 tisuća dolara.

Martina Čizmić | 06.04.2019. / 14:41

iPhone XS Max (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dvojica kineskih studenata osmislila su zanimljivu prijevaru i oštetila Apple za stotine tisuća dolara, stoji u optužnici podignutoj u američkom Oregonu.

Tijekom dvije godine Yangyang Zhou i Quan Jiang uvezli su u SAD tisuće krivotvorenih iPhone uređaja iz Hong Konga. Potom su iskoristili Appleovu politiku zamijene neispravnih uređaja ispravnima i poslali im krivotvorene uređaje s pritužbom da se ne mogu uključiti.

Iz Applea su im, kao zamjenu, poslali nove, originalne iPhone. Studenti su potom te iPhone poslali u Kinu i gdje ih je njihov "suradnik" prodao, a njima na američke račune uplatio zaradu.

Prema službenim podacima, studenti su Apple oštetili za gotovo 900 tisuća dolara, a "pali" su kad su pripadnici američke Carine primijetili i zaplijenili jednu pošiljku lažnih iPhonea iz Kine.

Zanimljivo, Apple nije odmah podignuo tužbu protiv studenata. Prvo im je poslano pismo sa zahtijevom da prestanu s uvozom krivotvorenih pametni telefona. No, kako se studenti nisu previše obazirali na to pismo, Apple je podigao službenu tužbu.

Izvor: ZDNet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti