Dvije važne stvari koje nismo saznali o Appleovom satu!

Iako smo saznali puno toga o prvom Appleovom pametnom satu, Tim Cook nije htio reći koliko će trajati baterija na ovom uređaju, kao niti koliko će koštati dodatni remeni

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.09.2014. / 09:35

Dvije važne stvari koje nismo saznali o Appleovom satu!

Na jučerašnjoj konferenciji napokon smo saznali brojne detalje oko Appleovog sata – bit će dostupan u dvije veličine ekrana, na njemu će se prikazivati obavijesti (poruke, pozivi, tvitovi, informacije s Facebooka i slično) s iPhonea, imat će brojne aplikacije za fitness te smo saznali da će se najnoviji Appleov gadget u prodaji pojaviti početkom sljedeće godine po cijeni od 349 dolara.

Apple Watch isporučivat će se u tri verzije – standardna Apple Watch verzija s kućištem od nehrđajućeg čelika i sa šest različitih vrsta remena, zatim sportska verzije s kućištem od aluminija i zlatna 'Edition' verzija koja bi trebala privući 'modno osviještene' korisnike. Na ovaj način Apple želi napraviti 'sat za svakoga', komentirali su na The Vergeu, no napominju da iz ove kompanije ipak nisu objavili sve informacije o njihovom pametnom satu te su izostavili dvije iznimno bitne stvari. Naime, jedan od najvećih problema nosive tehnologije jest trajanje baterije te korisnici očekuju da ovakvi pametni satovi bez problema izdrže cijeli dan rada, a iz Applea nisu spomenuli nikakve konkretne informacije o trajanju baterije, osim da se može puniti bežično te da je korisnici mogu puniti cijelu noć.

Neki novinari sumnjaju da iz Applea nisu htjeli pričati o bateriji jer ima kratko trajanje te se pitaju može li uopće izdržati cijeli dan. Također, iz Applea nisu spomenuli niti kolika će biti cijena dodatnih remena koji će se moći koristiti sa satom – bit će dostupni remeni različitih boja i oblika i pitanje je koliko će takav remen dodatno povećati cijenu ovog ne baš jeftinog uređaja (349 dolara cijena je osnovnog modela).

Sve ćemo ove informacije saznati kada se ovaj uređaj pojavi u prodaji – Cook je spomenuo da će to biti početkom sljedeće godine, no nije precizirao u kojem mjesecu, kao što nije poznato niti hoće li se odmah pojaviti na svim tržištima ili prvo samo u SAD-u, a tek naknadno i u drugim zemljama (uključujući i Hrvatsku). 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti