eBay kupio brands4friends za 200 milijuna dolara

Svima dobro poznati eBay akvizicijom je postao vlasnik najvećeg shopping kluba u Njemačkoj brand4friends čime jača svoje poslovanje u Europi.

Zimo Zimo Zimo | 20.12.2010. / 11:15

eBay kupio brands4friends za 200 milijuna dolara

Svima dobro poznati eBay akvizicijom je postao vlasnik najvećeg shopping kluba u Njemačkoj brands4friends čime jača svoje poslovanje u Europi.

Kako pišu TheNextWeb, iako eBay nije bio toliko popularan u prodaji odjeće prihodi od prodaje cipela i ostalih potrebština iznosili su preko 5.4 milijardi dolara godišnje. Iz eBaya izjavili su kako je kupnja brands4friendsa prilika da se ojača pozicija vodećeg modne destinacije u Europi.

Brands4friends osnovan je 2007. godine, te se bavi prodajom poznatih brandiranih marka po sniženim cijenema na temelju dnevnih ponuda. Investitori ove tvrke sa 200 zaposlenih i  sjedištem u Berlinu su Mangrove Partners i Partech.

Još uvijek je nepoznato kako će eBay integrirati prodaju odjeće u svoj online shop, no istraživanje tvrtke pokazuje kako su online shop klubovi zaslužni za 20% prodaje robe koje spadaju u kategoriju mode u Europi. Jasno je kako eBay želi uzeti dio kolača ovog tržišta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti