Edge priprema novu opciju za brže surfanje internetom

Microsoft je Performance Mode napravio s ciljem optimizacije procesorske snage, memorije i potrošnje baterije tijekom korištenja Edgea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2021. / 09:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Popularnost Microsoftova preglednika internetskih stranica Edge polako, ali sigurno raste te zauzima sve veći dio tržišta. Šest godina od predstavljanja u američkoj kompaniji mogu biti zadovoljni što im se udio toliko povećao da su prošle godine prestigli Firefox te udio sada iznosi oko osam posto. Ako se rast nastavi, Edge bi u budućnosti mogao prestići i Appleov Safari koji se nalazi na drugom mjestu i ima nešto više od dva posto prednosti nad Edgeom.

Slika nije dostupna Chrome je i dalje najpopularniji preglednik internetskih stranica, a raste popularnost i Edgeu

Kako bi nastavili s povećanjem udjela na tržišta, Microsoft konstantno razvija i testira neke nove opcije i uvodi poboljšanja kako bi poboljšao iskustvo korištenja Edgea te dodatno ubrzao surfanje ovim preglednikom internetskih stranica. Jedna od opcija koja je trenutačno dostupna korisnicima Microsoft Edge Canaryja jest tzv. Performanse Mode. Taj mod jednostavno se može aktivirati unutar samog Edgea, i to u dijelu postavki gdje se upravlja sa tzv. sleeping tabovima, odnosno gdje ih se može uključiti/isključiti te postaviti vrijeme nakon kojeg će se aktivirati mirovanje neaktivnih tabova, što je još jedan način štednje resursa pretraživača.

Djeca surfaju internetom Microsoft testira novu opciju u Edgeu s kojom žele zaštiti djecu od brojnih opasnosti s interneta

Microsoft je Performance Mode napravio s ciljem optimizacije procesorske snage, memorije i potrošnje baterije tijekom korištenja Edgea, kao i općenito bržeg i responzivnijeg iskustva korištenja. Ova će opcija sigurno poboljšati iskustvo korištenja Edgea na slabijim računalima, no vjerojatno neće biti toliko korisna na snažnim mašinama s nabrijanim procesorima i memorijom, komentirali su novi mod za poboljšanje performansi na TechSpotu.

Koliko će surfanje zaista biti brže, saznat ćemo iz prakse, jednom kada Performance Mode bude dostupan svim korisnicima Edgea.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti