Educirajte se o oblicima i posljedicama nasilja na internetu na Zoom predavanju

Cilj predavanja "Oblici i posljedice (ne)svjesnog nasilja na internetu" jest upoznati mlade s osnovnim obilježjima, učestalosti i posljedicama nasilja na internetu te ih informirati o mehanizmima i mogućnostima zaštite.

Martina Čizmić | 15.09.2020. / 15:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 U sklopu projekta Siguran klik koji provodi udruga Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava održat će se online predavanje pod nazivom "Oblici i posljedice (ne)svjesnog nasilja na internetu". Zakazano je za utorak, 22. rujna, u 15 sati.

Više o važnosti ove teme i sadržaju predavanja rekla je predavačica Kristina Mihaljević.

Iako korištenje interneta i komunikacijskih tehnbologija ima cijeli niz prednosti, uključujući i odgojno-obrazovne, ono također sadrži i brojne opasnosti, posebice kada je riječ o nasilju putem interneta. Mladi predstavljaju skupinu koja pripada najčešćim korisnicima/ama interneta i ostalih oblika komunikacijskih tehnologija. Sukladno tome, oni predstavljaju rizičnu skupinu za doživljavanje, ali i činjenjne različitih oblika nasilja na internetu, ističe Mihaljević.

Cilj predavanja "Oblici i posljedice (ne)svjesnog nasilja na internetu" jest upoznati mlade s osnovnim obilježjima, učestalosti i posljedicama nasilja na internetu te ih informirati o mehanizmima i mogućnostima zaštite.

Predavanje je namijenjeno mladima u dobi između 18 i 30 godina. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti na poveznici. Sudionici će prije predavanja dobiti link za pristupanje platformi Zoom, na kojoj će se ono održati, na svoje e-mail adrese.

Kristina Mihaljević, mag. paed. soc., voditeljica je edukacijskih i prevencijskih programa u Ženskoj sobi. Diplomirala je socijalnu pedagogiju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Provodi predavanja, radionice, treninge i edukacije s djecom, mladima, studentima/cama, stručnjacima/kinjama na području prevencije, prepoznavanja i suzbijanja nasilja (s naglaskom na seksualno i elektroničko nasilje), rodne ravnopravnosti i volontiranja u organizacijama civilnoga društva. Aktivno se bavi kampanjama na društvenim mrežama te vodi kampanju #sherajmoodgovorno usmjerenu na prevenciju elektroničkog nasilja i kampanju Europske ženske mreže protiv seksualnog nasilja #reactagainstsexualviolence. Jedna je od autorica brošure #REAGIRAJ – Elektroničko seksualno nasilje nad i među djecom i mladima, publikacije Korak bliže zaposlenju – stavovi poslodavaca o zapošljavanju žrtava nasilja u obitelji i priručnika Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima. Provodila je istraživanje

Korištenje Interneta i društvenih mreža čiji su rezultati dio brošure #SURFAMBEZSTRAHA čija je autorica. Završila je trening za trenerice protiv seksualnog nasilja u okviru Europske ženske mreže protiv seksualnog nasilja. Polaznica je 2. godine Centra Gestalt psihoterapije i edukacije – Centar IGW Zagreb.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti