Eko solarna i mobilna utičnica koja se postavlja na prozor

Genijalni koncept utičnice koja bi olakšala svako putovanje svijetom 'Windows Socket' mogla bi dosadne fiksne utičnice iz zidova postaviti na bilo koji prozor okrenut prema suncu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.06.2013. / 13:54

Eko solarna i mobilna utičnica koja se postavlja na prozor

Genijalni koncept utičnice koja bi olakšala svako putovanje svijetom "Windows Socket" mogla bi dosadne fiksne utičnice iz zidova postaviti na bilo koji prozor okrenut prema suncu.

Sunce je izvor energije koja se putem solarnih ćelija može pretvoriti u električnu energiju. Uz ovaj koncept utičnica bi mogla postati mobilna zahvaljujući malim solarnim ćelijama i fleksibilnosti, te ekološkoj osviještenosti kreatora ovog gadgeta.

Boa Oh i Kyuho Song osmislili su ovu utičnicu tako da bi unutar nje stavili dvije male solarne ćelije, adapter i utikač za napaljenje s priljepkom za staklo kako bi se utičnica mogla zalijepiti na prozor okrenut prem suncu.

Punjenje ovog gadeta traje od pet do osam sati, a koji zatim ima vijek trajanja 10 sati korištenja, pa na njega možete spojiti primjerice mobitel, laptop ili neki drugi uređaj za vrijeme dok ležite u parku ili se vozite u vlaku ili busu.

Izvor: YankoDesign

[gallery id=23]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti