Električna revolucija: Volkswagen namjerava kupiti udio u Tesli?!

Izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess zainteresiran je za kupovinu udjela u Muskovoj Tesli, prvenstveno zbog tehnologije, baterija i softvera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2019. / 15:54

Tesla (Foto: AFP)

Jedan od predsjednika VW Groupa Renhard Fischer nedavno je rekao kako će se uskoro cijene električnih automobila i benzinaca izjednačiti, što će biti prijelomna točka na automobilskom tržištu nakon koje će vozila na struju zagospodariti tržištem. Kompanija je najavila i investiranje milijardi dolara u razvoj e-vozila te do 2028. možemo očekivati skoro 70 električnih automobila VW Groupa.

Volkswagen ID.3 Povijesni trenutak: Nakon Bube i Golfa, s ovim automobilom počinje treće veliko razdoblje za VW

Da u njemačkom automobilskom gigantu misle ozbiljno kada govore o električnoj revoluciji, pokazuje i interes u kompaniji za – Teslom. Naime, kako su objavili na Reutersu, pozivajući se na izvore unutar VW-a, izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess zainteresiran je za kupovinu udjela u Muskovoj kompaniji. Napominju kako Volkswagen ima dovoljno novaca te da bi profitirali od tehnologije i Teslinih stručnjaka na područjima baterija i softvera.

Kada bi mogao, Diess bi odmah kupio udio u Tesli, no pitanje je hoće li imati dopuštenje jer obitelji Porsche i Piechs koje većinski upravljaju tom kompanijom, možda Diessu neće dati zeleno svjetlo za takav (iznenađujući) potez. Također, prema tvrdnjama jednog bankara poveznog s kompanijom, bilo bi nemoguće opravdati plaćanje 30 milijardi dolara za preuzimanjem cijele kompanije te nije poznato o koliko velikom udjelu Diess razmišlja.

Volkswagen ID.3 Prijelomna točka: Bliži se trenutak u kojem na cestama (a i u novčanicima vozača) više ništa neće biti isto

Ovo je još jedan dokaz (iako nije riječ o službenoj informaciji) da u VW-u zaista električna vozila vide kao budućnost automobilske industrije te će biti zanimljivo pratiti hoće li se u tijekom sljedećih mjeseci (ili godina) zaista odlučiti na plaćanje milijardi dolara za kupovinu (određenog) udjela u Tesli.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti