Elon Musk je mislio da će Tesla propasti, evo zašto!

Gost ovotjedne emisije “60 minutes” bio je Elon Musk, šef Tesla Motorsa, SpaceX-a i Solar Cityja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 31.03.2014. / 11:30

Elon Musk je mislio da će Tesla propasti, evo zašto!

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Gost ovotjedne emisije “60 minutes” bio je Elon Musk, šef Tesla Motorsa, SpaceX-a i Solar Cityja.

Musk je od svojih malih nogu bio drugačije dijete, um predodređen da promijeni svijet, a da je to tome tako govori činjenica da je upravo ovaj čovjek na misiji da kolonizira Mars, da komercijalizira električna vozila i za sada mu ide sve po planu.

No nije uvijek bilo tako. Musk može reći da zna kako je to biti korak do živčanog sloma. Naime, 2008. godine sve je krenulo nizbrdo. Svu svoju, nimalo malu ušteđevinu, Musk je uložio u svoje dvije kompanije Tesla i SpaceX, da bi se te godine dogodila recesija, nitko nije želio ulagati, a Musk je ostao bez novaca, bez konkretnih proizvoda i gotovo sam.

Njegova priča je itekako fascinantna, a dio nje podijelio je u intervjuu za 60 minutes koji možete pogledati na videu ispod. 

Na pitanje Scotta Pellya “Kako si shvatio da ćeš pokrenuti automobilsku kompaniju i biti uspješan u njoj”, Musk je odgovorio: 

“Pa, nisam mislio da će Tesla biti uspješna kompanija. Više mi se činilo da neće uspjeti. No mislio sam da je bolje uvjeriti ljude u pogrešnu percepciju o električnim automobilima da oni moraju biti ružni i spori, dosadni kao automobil za golf.”

Možda jedan od vrlo bitnih činjenica koje bi mogao upotrijebiti svaki poduzetnik je odgovor na pitanje “Zašto krenuti u nešto ako misliš da će biti neuspješno?” — “Ako je nešto dovoljno važno, treba probati. Čak i ako je neuspjeh vrlo vjerojatna sudbina”

Svi vi zainteresirani za Muskov rad i električne automobile, predlažemo da pogledate dokumentarni film “Revenge of the Electric Car”.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti