Eric Schmidt poručio: 'Google Glass nije mrtav, pripremamo ga za korisnike'

U siječnju ove godine Google je objavio da u potpunosti obustavlja rad svog kontroverznog Glass Explorer programa, što je svijet tehnologije natjeralo da se zapita je li ovo zauvijek kraj Google Glassa.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.03.2015. / 13:38

Eric Schmidt poručio: 'Google Glass nije mrtav, pripremamo ga za korisnike'

U siječnju ove godine Google je objavio da u potpunosti obustavlja rad svog kontroverznog Glass Explorer programa, što je svijet tehnologije natjeralo da se zapita je li ovo zauvijek kraj Google Glassa. 

Ipak, osim glasina o potpunom ukidanju Google Glassa, izvršni predsjednik kompanije Google, Eric Schmidt izjavio je da je ovaj nosivi uređaj dugoročan projekt, a Tonyja Fadella je zadužio da Glass pripremi za korisnike. 

Eric Schmidt poručio: 'Google Glass nije mrtav, pripremamo ga za korisnike'

"Ovo je velika i fundamentalna platforma za Google. Okončali smo Explorer program i u medijima su počele pojavljivati informacije da u potpunosti ukidamo cijeli projekt, što nije točno. Google je spreman na rizike, a ništa u vezi sa prilagođavanjem Glassa ne ukazuje na njegovo ukidanje", izjavio je Schmidt. 

Za sada nije poznato kada će novi Google Glass model biti lansiran, ali je jasno da će se ovog puta Google potruditi da stvar odradi do kraja i u okviru svojih zamišljenih planova.

Foto: AndroidAuthority

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti