Ericsson najavio ulaganja u istraživanje 6G tehnologije u Velikoj Britaniji

Program istraživanja mobilnih mreža nove generacije i njihove potencijalne primjene uključivat će zapošljavanje istraživača, studenata doktorskih studija i drugih akademika.

Hina | 22.11.2022. / 13:29

6G tehnologija
6G tehnologija (Foto: Getty Images)

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je u utorak da će uložiti desetke milijuna funti u Veliku Britaniju u sljedećih 10 godina i osnovati novu podružnicu koja će istraživati tehnologiju mobilnih mreža 6G.

Program istraživanja mobilnih mreža nove generacije i njihove potencijalne primjene uključivat će zapošljavanje istraživača, studenata doktorskih studija i drugih akademika.

Ericsson nije potvrdio koliko će točno uložiti, procijenivši te da će 6G biti dostupan u idućem desetljeću.

Mobilna mreža pete generacije počela se uvoditi u Velikoj Britaniji 2019. godine, no stručnjaci već predviđaju da bi se 6G mogao koristiti za platforme virtualne stvarnosti, poput metaversea i autonomnih infrastrukturnih sustava.

Britanska vlada izrazila je zadovoljstvo Ericssonovom najavom, uz izjavu ministrice kulture Michelle Donelan da je to velika potvrda povjerenja u inovativni telekomunikacijski sektor Ujedinjenog Kraljevstva.

Pionirska istraživačka jedinica stvorit će nova radna mjesta, podržati studente i okupiti neke od najboljih umova naše zemlje kako bi oblikovali budućnost telekomunikacijske infrastrukture u UK i diljem svijeta, kazala je Donelan.

Najavila je i strategiju koja će opisati moguću primjenu 6G tehnologije koja bi trebala pomoći građanima i kompanijama.

Ericsson povezuje Ujedinjeno Kraljevstvo više od 120 godina, a novo ulaganje naglašava našu kontinuiranu spremnost da učvrstimo globalnu lidersku poziciju zemlje u tehnologijama i sektorima budućnosti, rekla je izvršna direktorica britanske podružnice Katherine Ainley.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti