Europol u akciji: Zatvorili nekoliko ilegalnih dark web tržišta i zaplijenili milijune eura i kriptovaluta

U SAD-u je uhićeno oko 65 ljudi, u Njemačkoj 47, u Britaniji 24, u Italiji četvero te četvero u Nizozemskoj.

Hina | 26.10.2021. / 12:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Gotovo 150 ljudi uhićeno je u sklopu svjetske akcije protiv ilegalne trgovine na dark webu, objavio je u utorak Europol, što je jedna od najvećih takvih akcija do sada.

U akciji pod nazivom DarkHunTOR zaplijenjeno je nekoliko milijuna eura u novcu i bitcoinu, droga i oružje.

Akcija je uslijedila nakon što je u siječnju pod vodstvom njemačke policije razbijen DarkMarket, jedno od glavnih tržišta na dark webu.

Slika nije dostupna Umjesto dark weba, kibernetički kriminalci sve više koriste Telegram

Slika nije dostupna Poput scenarija iz trilera: Manijak unajmio plaćenog ubojicu putem dark weba i platio ga u bitcoinima

Slika nije dostupna Na dark webu se prodaju negativni testovi, cjepiva i COVID putovnice: "Ne brinite, to nam je posao, napravili smo to za mnoge ljude i sve je prošlo u redu"

Akcija DarkHunTOR sastojala se od akcija u Australiji, Bugarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, navodi Europol.

U SAD-u je uhićeno oko 65 ljudi, u Njemačkoj 47, u Britaniji 24, u Italiji četvero te četvero u Nizozemskoj. Nekoliko uhićenih bili su važne mete za Europol.

Zaplijenjeno je 26,7 milijuna eura u novcu i kriptovalutama, droga, uključujući 25.000 komada ecstasyja, te 45 komada oružja.

Talijanska policija zatvorila je ilegalna tržišta DeepSea i Berlusconi na kojima je bilo oglašeno više od 100.000 ilegalnih proizvoda, navodi Europol, koji je akciju koordinirao s Eurojustom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti