Evo kako će 'savitljivi iPhone' promijeniti modnu industriju!

Modne kompanije u budućnosti bi, prilikom dizajniranja odjeće, veliku pažnju trebale posvetiti velikim džepovima u kojima će korisnici moći držati velike telefone bez straha od savijanja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2014. / 08:36

Evo kako će 'savitljivi iPhone' promijeniti modnu industriju!

Apple je sa svojim gadgetima poput iPoda, iPhonea i iPada uvelike utjecao na promjene na tehnološkom tržištu, a čini se da će ova kompanija mogla utjecati i na neke promjene na modnom tržištu. Zanimljivo je da to neće biti s toliko spominjanim pametnim satom, već sa 'savitljivim iPhoneom' te su neke modne kompanije već počele razmišljati o promjenama u dizajnu hlača (pogotovo džepova hlača) kako bi u budućnosti u njih mogao stati novi iPhone, odnosno phableti drugih kompanija. S obzirom da su ovakvi hibridi pametnih telefona i tableta sve popularniji te se u budućnosti očekuje sve veći broj njihovih korisnika, modne kompanije morat će se prilagoditi ovim trendovima te povećati veličinu džepova kako bi odgovarali velikim telefonima, odnosno kako ne bi došlo do savijanja takvih modela.

Nakon bendgatea, odnosno problema sa savijanjem iPhonea, u kompaniji Uniqlo počeli su razmišljati o načinima na kojima bi mogli prilagoditi svoju odjeću napretku tehnologije, a jedna od tih promjena uključuje upravo veće džepove hlača. Novinari Mashablea kontaktirali su nekoliko modnih kompanija kako bi saznali kako se te kompanije namjeravaju prilagoditi trendovima na tehnološkom tržištu te su im u American Eagleu rekli kako su džepovi na muškim modelima hlača već prilagođeni velikim telefonima uključujući i iPhone 6 i iPhone 6 Plus, no još ocjenjuju hoće li takve džepove raditi i na ženskim modelima. Neke serije hlača L.L. Beana (pogotovo one za aktivni stil života) imaju džepove sa strane u koje bez problema mogu stati veliki telefoni, dok u J. Crewu kažu kako kroz proces dizajniranja materijala razmišljaju o svim aspektima života svojih korisnika, uključujući i mobilnu tehnologiju i gadgete. Slično su napomenuli i u Lee Jeansu, a u Levisu su komentirali kako je njihova mantra slična onoj Stevea Jobsa – dizajn proizvoda koji će poboljšati ljudske živote.

Iako su neke kompanije već prilagodile dio svojih proizvoda velikim telefonima, čini se da će, upravo zbog problema s novim iPhoneom i velike medijske pozornosti koju je bendgate dobio, u budućnosti sve više modnih brandova prilikom dizajniranja odjeće razmišljati o velikim džepovima u koji bi korisnici mogli staviti svoje phablete bez straha od savijanja. 

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti