Evo kako možete 'prevariti' Galaxy S8 i otključati telefon

Galaxy S8 dolazi s tehnologijom prepoznavanja lica, no telefon se lako može 'prevariti' i otključati ga samo sa slikom vlasnika uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.04.2017. / 09:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Većina ljudi koji su već isprobali i testirali Galaxy S8 i S8 Plus slažu se kako je riječ o fantastičnim pametnim telefonima (možda i najboljim modelima na tržištu) koje krase odličan ekran i hardver, kvalitetna kamera, mogućnost proširenja prostora za pohranu podataka microSD karticama, a važan faktor na ovim modelima jest i sigurnost.

Korisnici 'osmica' imat će nekoliko mogućnosti otključavanja telefona – putem PIN-a, otiska prstiju, prepoznavanja šarenice oka te prepoznavanja lica korisnika. No, budući vlasnici ovih telefona trebali bi znati kako otključavanje telefona putem prepoznavanja lica nije najsigurnija opcija i telefon se lako može 'prevariti'. Kako je to prikazano u priloženom videozapisu, telefon se može otključati samo sa slikom lica korisnika – iako treba malo više vremena, kada kamera prepozna lice korisnika na slici, telefon će se otključati.

Nakon što se na internetu pojavio ovaj videozapis novinari Business Insidera kontaktirali su Samsung te su im iz ove kompanije poručili kako prepoznavanje lica nije sigurnosna opcija i preporučeni način otključavanja telefona, već jednostavan i brzi način pristupanja 'Home' ekranu, odnosno prepoznavanje lica trebalo bi biti zamjena za 'swipe to unlock' opciju.

Iz Samsunga kažu kako nude najveći nivo biometrijske zaštite putem prepoznavanja otiska prstiju i šarenice oka za otključavanje telefona i korisnicima koji žele maksimalnu sigurnost preporučuju korištenje ovih opcija. Budući vlasnici ovih telefona bit će upoznati s činjenicom kako prepoznavanje lica nije toliko sigurno kao skeniranje šarenice oka i otiska prsta jer će ih na to upozoriti sam telefon.

Prodaja Galaxyja S8 i S8 Plus počet će 21. travnja te u ovoj kompaniji očekuju veliku potražnju i odličnu prodaju svojih najboljih do sada predstavljenih telefona te će ovi telefoni sigurno biti među najpoželjnijim Androidima.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti