Evo kako vrata mogu biti posve drugačija

Zadnjih nekoliko tjedana internetom je počeo kružiti video o vratima, dizajniranim na sasvim jedinstven način. Austrijski dizajner Klemens Torggler otvorio je novi pogled na vrata kao dio naše svakodnevnice.

Zimo Zimo Iva Potočnik | 15.02.2014. / 15:39

Evo kako vrata mogu biti posve drugačija

Zadnjih nekoliko tjedana internetom je počeo kružiti video o vratima, dizajniranim na sasvim jedinstven način. Austrijski dizajner Klemens Torggler otvorio je novi pogled na vrata kao dio naše svakodnevnice.

Uz kvalitetnu maštu i upotrebu pravilnih materijala, čak i objekti za koje mislimo da će zauvijek ostati fiksni mogu se inovativno izmijeniti. Iako se video našao na YouTubeu još u lipnju prošle godine, postao je hitom tek u zadnjih nekoliko tjedana, kada je publika počela komentirati da ne može prestati promatrati otvaranje i zatvaranje. Zanimljivo, a vrlo jednostavno.

Evolution door konstruirana su od dva jednaka kvadrata koji se uz pomoć nekoliko tehničkih trikova rotiraju. Ključ je u metalnim šipkama na stražnoj strani, na neki način vodilicama za svako krilo. Troggler je prototipove za taj patent počeo razvijati još kasnih 90-ih, i do danas dizajnirao je različite tipove pokretnih krila.

Da, vrata sigurno više nikada neće biti ista. Ukoliko želite naučiti kako ova vrata funkcioniraju, pogledajte članak na Gizmodo.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti