Zadnjih nekoliko tjedana internetom je počeo kružiti video o vratima, dizajniranim na sasvim jedinstven način. Austrijski dizajner Klemens Torggler otvorio je novi pogled na vrata kao dio naše svakodnevnice.

Uz kvalitetnu maštu i upotrebu pravilnih materijala, čak i objekti za koje mislimo da će zauvijek ostati fiksni mogu se inovativno izmijeniti. Iako se video našao na YouTubeu još u lipnju prošle godine, postao je hitom tek u zadnjih nekoliko tjedana, kada je publika počela komentirati da ne može prestati promatrati otvaranje i zatvaranje. Zanimljivo, a vrlo jednostavno.

Evolution door konstruirana su od dva jednaka kvadrata koji se uz pomoć nekoliko tehničkih trikova rotiraju. Ključ je u metalnim šipkama na stražnoj strani, na neki način vodilicama za svako krilo. Troggler je prototipove za taj patent počeo razvijati još kasnih 90-ih, i do danas dizajnirao je različite tipove pokretnih krila.

Da, vrata sigurno više nikada neće biti ista. Ukoliko želite naučiti kako ova vrata funkcioniraju, pogledajte članak na Gizmodo.