Evo koliko će uređaja iPhone X biti dostupno prvoga dana prodaje

Jedan od najpoznatijih analitičara Applea objavio je svoja predviđanja vezana uz početak prodaje iPhonea X.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 22.10.2017. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Bliži se 3. studeni, dan koji su svi zagriženi, pasionirani i okorjeli ljubitelji Applea debelo podcrtali i zaokružili na svojim kalendarima. Jer, upravo toga dana kreće u prodaju novi iPhone X, jedan od najkomentiranijih uređaja ove godine i svakako jedan od najiščekivanijih uređaja ove godine, koji će, bez obzira na sve mane i nedostatke sasvim sigurno konkurirati za naslov pametnog telefona godine. Kako smo već prenijeli, prodaja iPhonea iz serije 8 slabija je u komparaciji s prošlogodišnjim modelima iz serije 7.

Zapravo, to i ne treba toliko čuditi, jer ionako svi čekaju iPhone X, a sedmice su jeftinije od osmice, pritom nisu toliko “zaostale”. Ono što sve zanima je pitanje koliko će se u prvom valu na tržištu pojaviti iPhonea X. Odgovor je ponudio jedan od najcjenjenijih analitičara Applea, Ming-Chi Kuo iz kompanije KGI. Prema njegovim predviđanjima, a gotovo uvijek su ista relevantna i točna, tek dva do tri milijuna primjeraka iPhonea X pojavit će se u prodaji prvoga dana. Ni ovo ne iznenađuje, jer je bilo i još uvijek ima podosta problema, prvenstveno s dobavljačima i proizvođačima komponenti za novi iPhone.

Bilo je “štekanja” vezano uz antene, stražnju kameru i famozni Face ID odnosno konkretnije TrueDepth kamerom koja je glavni “pogon” nove Appleove mogućnosti. Zbog svega toga, čak i promjene pojedinih dobavljača, kao što je to primjerice bio slučaj s antenama, nitko nije ni očekivao da će u prvoj rundi biti dostupan veći broj uređaja, tako da je brojka koju je objavio Ming-Chi Kuo sasvim realna. Do kraja godine bi se, ipak, trebalo pojaviti negdje oko 30 milijuna primjeraka iPhonea X na tržištu, dok se pravo “veselje” očekuje tek iduće godine…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti