Evo koliko će koštati novi modeli Appleovih telefona

Ming Chi Kuo jedan je od analitičara kojem se najviše vjeruje kada su u pitanju informacije i glasine o Appleovim uređajima, a on je ovog tjedna objavio koliko bi trebale iznositi cijene novih modela iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.07.2018. / 11:02

Novi iPhone imat će slične boje kućišta kao i iPhone 5C (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ostalo je još samo oko dva mjeseca do predstavljanja novih modela Appleovih telefona te je sve veći broj glasina o uređajima koje Tim Cook i ekipa pripremaju za drugu polovicu godine. Nove glasine dolaze od jedne od najpouzdanijih osoba kada su u pitanju inside informacije iz Applea – analitičara Ming Chi Kuoa, koji je objavio očekivane cijene novih telefona, a najjeftiniji model imat će nešto zajedničko s iPhoneom 5C.

Kada je Apple prošle godine predstavo iPhone X, mnogi analitičari pitali su se kako će korisnici reagirati i hoće li kupiti telefon po cijeni od čak tisuću dolara – iako se prodaja ovog uređaja broji u desecima milijuna, čini se kako su u Appleu očekivali bolju prodaju, pa će za novu generaciju svojih telefona promijeniti taktiku.

Već je odavno poznato kako kompanija za rujan priprema tri nova modela – nasljednika iPhonea X, model X Plus te jedan jeftiniji model sa 6,1-inčnim LCD-om. Nasljednik iPhonea X koji će imati 5,8-inčni OLED ekran, prema Kuou, bit će sto dolara jeftiniji i prodavat će se po cijeni od 900 dolara, dok će model sa 6,5-inčnim ekranom koštati tisuću dolara. Najveću prodaju Apple bi trebao ostvariti s uređajem sa 6,1-inčnim LCD-om koji bi trebao koštati 700 dolara, dakle bit će cjenovno najpristupačniji Appleov telefon, a poput modela 5C bit će dostupan s kućištima u plavoj, crvenoj i narančastoj boji.

Najjeftiniji model trebao bi imati ekran s tzv. notchom u kojem će biti kamera i senzori za prepoznavanje lica te će dizajnom biti sličan modelu X, no neće imati dvije kamere sa stražnje strane kućišta, možda neće imati podršku za 3D Touch, niti okvir od nehrđajućeg čelika. Zahvaljujući prvenstveno cijeni, ovaj bi telefon trebao biti najprodavaniji telefon nove generacije i Kuo predviđa da će zauzeti čak 55 posto od ukupne prodaje novih modela iPhonea u prvim mjesecima nakon početka prodaje, dok bi tijekom 2019. njegova prodaja mogla biti još veća.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti