Evo koliko su izdržljivi Appleovi telefoni

Testiranje je pokazalo da, iako Appleovi telefoni nisu najizdržljiviji na tržištu, cijela je situacija s bendgateom ipak prenapuhana

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2014. / 10:58

Evo koliko su izdržljivi Appleovi telefoni

Apple je proteklog tjedna potresla 'afera bendgate' te su se internetom proširile fotografije savijenih novih modela iPhonea 6 Plus, kao i video u kojem je prikazano kako je jednostavno savinuti Appleov phablet. Ovu su situaciju iskoristili i Appleovi konkurenti poput Samsunga, HTC-a i LG-a koji su ismijali 'savitljivi' iPhone 6 Plus, dok su iz Applea odgovorili kako je cijela stvar prenapuhana jer su od milijuna prodanih primjeraka novih telefona, primili pritužbe zbog savijanja od samo devet korisnika, dok su neki mediji napomenuli kako su i prije zabilježene slične situacije sa savijanjima starijih modela, no nitko oko toga nije dizao paniku. Ekipa s Consumer Reportsa odlučila se na znanstveni pristup cijelom problemu te su putem Instron kompresijskog testnog stroja provjerili kolika je sila potrebna da bi došlo do vidljivog i trajnog iskrivljena ovih telefona.

Testiranje su proveli na ukupno šest telefona – iPhoneu 5S, 6 i 6 Plus te Samsungu Galaxy Note 3, LG-u G3 i HTC-u One M8. Zanimljivo je da je testiranje pokazalo da iPhone 6 manje izdržljiv u odnosu na 6 Plus te će se prije savinuti pod pritiskom. Osim iPhonea 6, najslabijim se na ovom testiranju pokazao HTC-ov One M8, nakon njih slijedi iPhone 6 Plus pa prošlogodišnji model iPhone 5S. Pobjednik na ovom testiranju i najizdržljiviji smartphone jest Samsungov Galaxy Note 3, dok je iza njega LG-jev model G3. Na Consumer Reportu zaključili su da, iako novi modeli iPhonea nisu najizdržljiviji, cijela situacija s bendgateom i savijanjem Appleovih telefona ipak je prenapuhana te korisnici ovih uređaja ipak ne bi trebali previše strahovati da će se njihovi telefoni saviti u džepu. 

Foto: YouTube/Consumer Reports

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti