Evo što bi Apple mogao kupiti sa svojih 700 milijardi dolara

Kao što ste možda čuli, Apple je postao prva kompanija čija tržišna vrijednost nadmašuje 700 milijardi dolara. Dečki iz Engadgeta odlučili su napraviti popis nekih od stvari kojim bi predočili koliko ja zapravo to veliki iznos.

Dino Musliu Dino Musliu | 13.02.2015. / 08:03

Evo što bi Apple mogao kupiti sa svojih 700 milijardi dolara

Kao što ste možda čuli, Apple je postao prva kompanija čija tržišna vrijednost nadmašuje 700 milijardi dolara. Iako se ovaj iznos ne svodi na njihov kapital koji je daleko manji no još uvijek prilično visok, zabavno je razumijeti koliko je to zapravo velika svota novaca.

Dečki iz Engadgeta odlučili su napraviti popis nekih od stvari kojim bi predočili koliko ja zapravo to veliki iznos. U nastavku vam donosimo neke od stvari koje bi mogli kupiti za ovaj iznos.

 

Sportski klub ili više njih

Prva stvar koju svaki bogati milijarder mora napraviti je kupiti sebi sportsku momčad, ali pitanje je koju? Gledajući Forbesovu listu najbogatijih nogometnih klubova mogao bi kupiti prvih 20 najbogatijih nogometnih klubova, čija ukupna vrijednost iznosi "samo" 20,95 milijardi dolara. Poslije nogometa stiže bejzbol, pa bi isto tako mogli pokupovati 10 najvećih bejzbol klubova i to "samo" za 9,14 milijardi dolara. Ostalo je još novaca za nekoliko sportova pa idemo se prebaciti na košarku, te kupiti 10 najvećih košarkaških klubova i to samo za 9,14 milijardi. Očito je da bi mogli kupiti sve sportske momčadi na svijetu i još bi vam ostala poprilično velika svota novaca.

 

Kupnja najskuplje kuće na svijetu, 700 puta

Jednom kad kupite sve sportske timove, morate nekamo spremiti sve trofeje, pa tako sljedeća opcija je kupnja najskuplje kuće na svijetu. Najskuplja kuća milijardera Mukesh Ambania smještena u Indiji ima čak 27 katova čiste raskoši uključujući mogućnost slijetanje za tri helikoptera. U njoj radi preko 600 radnika. Ako vam je samo jedna kuća premalo uvijek možete pokupovati dvorac Versailles i cijelu obalu Floride.

 

Kupnja najvećih Appleovih rivala

Prema Forbesovoj listi, Google-ova tržišna vrijednost iznosi oko 382 milijarde dolara, dok Samsungova 186 milijardi dolara. Tim novcem Apple bi mogao kupiti ova dva najveća rivala.

 

Platiti Harrison Fordu da vam bude prijatelj

Poznatom glumcu Harrison Fordu plaćeno je 65 milijuna dolara da zaigra ulogu u Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull filmu. Zadnji nastavak Indiana Jonesa totalno je podbacio, no svejedno ne bi li bilo odlično da Harrison Ford sleti sa helikopterom na vaše dvorište, pozvoni na vrata sa nekoliko boca piva? 117 dana koliko se snimao zadnji Indiana Jones i podijelimo iznos od 65 milijuna dolara, izgleda da Fordova dnevnica iznosi malo više od pola milijuna dolara dnevno. Ako imate 700 milijardi dolara u banci, bili bi u mogućnosti priuštiti holivudskog glumca da se sa vama druži 1.26 milijuna dana.

Izvor: engadget.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti