Evo zašto biste trebali naučiti Python i Django

Django je Pythonov framework za kreiranje web aplikacija na brz, jednostavan i efikasan način.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.09.2016. / 21:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Django je jedan od frameworka koji postaje sve popularniji zahvaljujući programskom jeziku Python, koji se može okarakterizirati kao jezik s jednostavnom sintaksom i jednostavnim za naučiti.

U današnjem moru raznih programskih jezika i web frameworka, teško se odlučiti s kojim početi, no često ćete naletjeti na članak u kojem se preporučuje Python. Samim time, da izrađujete danas moderne web aplikacije, potreban vam je framework kojim ćete olakšati posao sebi i drugima. Django je Pythonov framework koji je svoju slavu stekao zahvaljujući upravo ovom programskom jeziku, a koji ćete vrlo lako naučiti iako nemate nikakvog programskog predznanja. Osobno sam krenuo učiti Django iz čiste znatiželje, i nakon tjedan dana imao sam svoju prvu web aplikaciju, RSS čitač u koji možete unijeti web stranicu, a koja zapisuje u bazu RSS i čita postove i slike.

Ono što mogu reći jest da je Django možda najjednostavniji alat za izradu web aplikacija s kojim sam se imao prilike susresti, a da se radi o ozbiljnom alatu govori i činjenica da je na njemu napravljen Instagram, Pinterest, Disqus i mnogi drugi.

Krenuti s Djangom, danas je zahvaljujući online tutorialima, vrlo lagano jer vas vode korak po korak da biste shvatili o čemu se radi i kako se radi s ovim frameworkom. Ono što se uvijek preporuča jest da krenete s osnovama Pythona, ako do sada niste još radili s njim, ovaj tutorial će vam pomoći u tome.

Treehouse je definitivno jedan od najboljih resursa za učenje novih programskih jezika, što mogu potvrditi iz prve ruke, jer sam upravo na Treehouseu naučio kako raditi s Djangom i Pythonom.

Ako želite raditi web aplikacije, svakako vam preporučam da napravite svoj prvi korak u programske vode i naučite Python i zatim Django. Vjerujte, nećete požaliti niti sekunde uloženog vremena i truda! Sretno!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti