Facebook Messenger postaje živahniji i zabavniji, ali i sve sličniji Instagramu

Nove mogućnosti Messengera korak su bliže potpunom spajanju s Instagramom.

Martina Čizmić | 16.10.2020. / 11:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ako ste proteklih dana ažurirali svoju aplikaciju Facebook Messenger, vjerojatno ste odmah primijetili neke promjene. Najočitija je promjena u izgledu ikone aplikacije, koja uz već dobro poznatu plavu, sad ima i ružičastu boju.

No, logo nije jedina promjena koju je Messenger donio, a ove druge bi se mogle svidjeti brojnim korisnicima.

Facebook je odlučan u namjeri da Messenger pretvori iz aplikacije za dopisivanje, u aplikaciju za druženje. Tako korisnici mogu organizirati zajedničko gledanje video sadržaja pomoću opcije dijeljenja ekrana. Dovoljno je organizirati "sobu" u Messengeru, pozvati prijatelje i potom podijeliti svoj ekran s njima.

Proširene su i reakcije na poruke tako da sad korisnici sami mogu dodati emotikone koje najčešće koriste i jednostavnim dvostrukim pritiskom na poruku zalijepiti rekaciju koju su ranije odabrali.

Dodatno je moguće prilagoditi i izgled "naljepnica" odnosno "stickera" koje korisnici šalju u porukama te tako još bolje i lakše izraziti svoj stav i raspoloženje. Također, moguće je i promijeniti pozadinu na svakom chatu te tako izbjeći situacije u kojima u krivi chat upišete (i pošaljete) poruku. 

Promjene koje Facebook polako uvodi na svoje platforme za razmjenu poruka (Instagram, Messenger i WhatsApp) zapravo je polagano spajanje tih platformi u jednu veliku komunikacijsku platformu. Već je ranije započelo spajanje platformi zahvaljujući kojem korisnici mogu komunicirati jedni s drugima, bez obzira koriste li Instagram ili Facebook Messenger. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti