Facebook traži Hrvate: Otvorena radna mjesta u Dublinu

Ako želite raditi u Facebooku, ovo je odlična prilika – Zuckerberova kompanija traži osobe s poznavanjem našeg jezika, kulture, tradicije i politike u Hrvatskoj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.07.2018. / 14:00

Facebook zapošljava (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Od brojnih Hrvata koji su napustili Lijepu Našu tijekom proteklih godina, veliki broj njih otišao je u Dublin u kojem je mnogo lakše naći dobro plaćen posao nego u Hrvatskoj. U tom gradu nalaze se europska sjedišta nekih velikih američkih kompanija, uključujući i Facebook, a Hrvatima koji se trenutno nalaze u tom gradu ili koji bi se htjeli tamo preseliti Zuckerbergova kompanija nudi odličnu priliku za posao.

Naime, raspisali su natječaj za osobu koja će puno radno vrijeme raditi u njihovu sjedištu u Dublinu te surađivati s odjelom zaduženim za hrvatsko tržište (dakle, traži se odlično poznavanje hrvatskog jezika, kao i poznavanje kulture, tradicije i politike u našoj zemlji). Riječ je o poziciji Market Specialist koji će se pridružiti odjelu Market Operations, čija je glavna uloga prepoznavanje i rješavanje situacija vezanih za kršenje uvjeta korištenja te mreže.

Osoba ili osobe koje zadovolje Facebookove uvjete pregledavat će prijavljeni sadržaj zbog npr. potencijalnog zlostavljanja, rješavat će probleme s računima, raditi na općenitom poboljšanju iskustva za hrvatsko tržište, na rješavanju općenitih i zahtjevnih problema s tom mrežom i njihovom prevencijom, a pomagat će i u optimiziranju i automatizaciji operacija.

Također, potrebno je pratiti "aktualne događaje i tipično ponašanje" hrvatskih korisnika, poznavati Facebookove proizvode i standarde kompanije i slično. Pored toga, od kandidata za ovaj posao traži se i diploma prvostupnika ili magistra, dvije godine profesionalnog iskustva (preferiraju fokus na "analitičke inicijative"), odlično snalaženje pri rješavanju kreativnih problema itd.

Treba napomenuti kako u oglasima koji se pojavljuju na Facebooku (i koje ste možda već vidjeli) stoji kako kompanija traži specijaliste za naše tržište, dok se na stranici Facebook careers spominje samo jedan kandidat.

Za sve one koji su već u Dublinu ili za one koji namjeravaju preseliti u taj grad, a još nisu pronašli posao, Facebookov natječaj čini se kao odlična prilika.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti