Facebook zaista želi da Live video uspije, zato plaća medijskim kompanijama i poznatima

Facebook Live video kao konkurencija Snapchatu i Twitterovom Periscopeu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.04.2016. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jučer je Facebook omogućio Live video svim korisnicima, a očito je da svom silom želi da ovaj feature uspije.

Facebook je pod prijetnjom Snapchata i Twitterovog Periscopea, te ne želi propustiti priliku za novi rast, samim time i novu zaradu. Podsjetimo se, Facebook jako gura video te ističe kako je upravo sad vrijeme kada će video nadmašiti fotografije što se vidi i ako malo bolje pogledate vaš feed.

Dok su Snapchat i Periscope već duboko zagrizli na video, Facebook je tek jučer lansirao svoj Live svim korisnicima, do sad opciju ograničenu samo određenim osobama — većinom poznatim ljudima poput Dwayne Johnsona. Koliko žarko želi da Live uspije, govori podatak da su iz kompanije potvrdili kako nekim medijskim kompanijama plaćaju da bi iste koristile njihovu novu opciju, ujedno i prvi puta da Facebook plaća drugim medijima za korištenje njihovih usluga.

Neke kompanija na popisu su New York Times, BuzzFeed i Huffington Post, a vjerujemo da ih ima još. Ovo su ujedno i neki od najutjecajnijih svjetskih medija, pa i ne čudi zašto se Facebook obratio upravo njima.

Iako za sada kompanija nema zarade od Live-a, te će se stvari, ne sumnjamo, vrlo brzo promijeniti, no za sada nije poznato na koji način Facebook želi monetizirati video sadržaje.

Svakako valja spomenuti i da Facebookov algoritam za news feed također daje prioritet live videu, što znači da će se upravo live snimke prikazivati više na feedu, a da bi se populariziralo Live video, Facebook šalje obavijesti svojim korisnicima kada je nešto krenulo uživo.

Sve u svemu, Facebook duboko vjeruje u svoj novi Feature, a znamo i da je nedavno kupio Masquerade, filtere za video kojim još više konkurira Snapchatu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti