Fallout 4 od prvog dana objavljivanja najigranija igra na Steamu

Fallout 4 ima odličan start kada je u pitanju prodaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.11.2015. / 14:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dugo očekivana Bethesdina igra Fallout 4 napokon je dostupna u prodaji, a naslov je već prvi dan uspio postaviti novi rekord kada su u pitanju Steam igre koje ne izdaje Valve.

Iako ne izgleda spektakularno, ova se videoigra oslanja na izvrsnu priču i atmosferu. Riječ je o kvalitetnom, ali pomalo neskladnom nastavku poznate franšize koji veliki broj noviteta nastoji strpati u funkcionalnu cjelinu.

Fallout 4 je tijekom prvog dana na Steamu u nekoliko navrata bio najigranija igra sa preko 445 tisuća igrača.

Igra je sa prvog mjesta u određenim dijelovima dana uspjela srušiti čak i igre DOTA 2 i Counter-strike: Global Offensive koje su tradicionalno uvjerljivo najigraniji naslovi na Steamu.

Prethodna igra koja je bila najigranija tijekom samo jednog dana na Steamu bila je GTA 5, u travnju ove godine. GTA je tada imao više od 360 tisuća igrača u određenom trenutku, što je manje nego Fallout 4, no svakako treba uzeti u obzir da Fallout 4 za igranje zahtijeva Steam profil, dok se GTA 5 ne oslanja samo na Steam i može se igrati i preko Rockstar’s Social Club launchera.

U svakom slučaju, Fallout 4 ima odličan start kada je prodaja u pitanju. Ne treba zaboraviti da riječ o igri koja na Steamu ima punu cijenu od 60 eura, za razliku od spomenute igre DOTA 2, koja je besplatna i Counter-strike: Global Offensive, čija cijena iznosi 11 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti