Firefox OS mogao bi se pojaviti i na nosivim uređajima

Mozilla je svoj Firefox OS kreirala sa namjerom da bude operativni sustav posebno dizajniran i baziran na tehnologijama sličnim onima koje se mogu naći na Firefox web browseru, koji je baziran na softveru otvorenog koda.

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.01.2015. / 15:44

Firefox OS mogao bi se pojaviti i na nosivim uređajima

Mozilla je svoj Firefox OS kreirala sa namjerom da bude operativni sustav posebno dizajniran i baziran na tehnologijama sličnim onima koje se mogu naći na Firefox web browseru, koji je baziran na softveru otvorenog koda.

Cijela ideja oko Firefox OS-a svodi se na to da sustav bude lagan za korištenje bilo kome tko uspije kreirati eksterne aplikacije preko web alata, kao što je HTML5. Strateški, Firefox OS je prvo bio promoviran kao operativni sustav za smartphone i tablete, ali budućnost platforme bi mogla donijeti i njeno korištenje na nosivim uređajima.

Postoje naznake da Mozilla trenutno radi na načinu da Firefox OS donese na pametne satove, pametne naočale i druge uređaje koje će korisnik nositi tijekom dana. Očigledno je da Mozilla cilja na Internet of Things (IoT), nosivu tehnologiju i slično.

Za sada nije poznato kada će Firefox OS softver biti lansiran za nosive uređaje, ali kako se ove godine očekuje rast i popularnost ovog dijela tržišta, možemo pretpostaviti da ćemo Firefox OS vidjeti tijekom 2015. godine. 

Foto: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti