Flappy Android i druge tajne igrice koje skriva vaš pametni telefon

Android skriva zanimljive igrice uz koje možete kratiti vrijeme ili vježbati reflekse.

Martina Čizmić | 23.05.2017. / 11:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je poznat po svojim "easter egg" odnosno skrivenim dodacima kojima je moguće pristupiti samo ako znate točnu naredbu ili kombinaciju naredbi.

Sad su takvu filozofiju preselili i na Android sustav. Točnije, radi se o Android Lollipop i Marshmallow verzijama tog operativnog sustava za mobilne uređaje.

Skriveni dodatak je jednostavna igrica u tipu popularnog "Flappy Bird", Flappy Android, uz koju možete izgubiti sate. Ili jednostavno kratiti vrijeme dok čekate u banci, na pošti, kod liječnika...

Da biste pristupili igrici ne morate ništa posebno preuzimati na svoj pametni telefon. Dovoljno je da se uputiti u Postavke (Settings) i tamo odaberete O telefonu (About Phone) te pronađete broj Android verzije. Kucnite po tom broju nekoliko puta i na ekranu bi vam se trebao pojaviti odgovarajući Android logo (lizalica ili sljezov kolačić).

Nakon toga, kucnite po logu još nekoliko puta i potom dugo držite prst na ekranu, sve dok se igrica ne pojavi.

Baš kao i kod Flappy Bird igrice, morate izbjegavati prepreke što je dulje moguće, a glavni je lik Androidov robot.

Igrica za ljubitelje mica-maca

I novije verzije Androida (Nougat i Android O) također skrivaju zanimljivu igru, no do nje je nešto teže doći.

Radi se o igrici "Android Neko" u kojoj virtualno skupljate mačke. Da, za ljubitelje mica-maca ovo je savršena igra.

Kako biste joj pristupili ponovno morate otići u Postavke i odabrati O telefonu te potom kuckati po verziji Androida dok vam se ne pojavi logo Nougata. Kucnite još nekoliko puta i potom pritisnite toliko dugo dok vam se na dnu ekrana ne pojavi mali emoji mačke.

Potom morate dva puta potegnuti prstom od vrha ekrana, kako biste ušli u brzi izbornik i odabrati Uredi (Edit) u donjem desnom kutu izbornika. Na samom dnu liste pronaći ćete oznaku "Android Easter Egg". Dugi pritisak na tu opciju i povucite ju na vrh izbornika, kako biste joj mogli brzo pristupiti u svakom trenutku. Ikona će izgledati poput praznog tanjura ili zdjelice za hranu. Kliknete li na nju, ponudit će vam se nekoliko vrsta "mamaca" - riba, kokoš, američka krafna ili mačja hrana.

Na vama je da pričekate da se mica-maca ulovi u vašu zamku. Kad se to dogodi, na vrhu ekrana ćete dobiti obavijest "Mačka je ovdje" i njen "serijski broj". Kliknete li na macu ući ćete u poseban meni gdje možete voditi evidenciju koje ste i koliko mica-maca ulovili. Možete im dati imena ili, ako vam dosade, pustiti ih natrag u digitalnu divljinu.

Izvor: Techspot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti