Flickr od sada koristi Aviary kao alat za uređivanje slika

Korisnici Flickra, koji se predstavlja kao gotovo sigurno najboljom online aplikacijom za upravljanje i dijeljenje fotografija, vjerojatno su se pitali što će se dogoditi s mogućnosti uređivanja vlastitih slika kada Picnik prestane funkcionirati

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 05.04.2012. / 10:36

Flickr od sada koristi Aviary kao alat za uređivanje slika

Početkom ove godine Google je objavio da odustaje od obnavljanja nekih manje važnih proizvoda, kako bi se mogli fokusirati na one najvažnije. Jedan od proizvoda kojima je najavljen odlazak u mirovinu je Picnik, online uređivač slika.

Korisnici Flickra, koji se predstavlja kao gotovo sigurno najboljom online aplikacijom za upravljanje i dijeljenje fotografija, vjerojatno su se pitali što će se dogoditi s mogućnosti uređivanja vlastitih slika kada Picnik prestane funkcionirati, budući da je Flickr do jučer koristio upravo Picnik za uređivanje fotografija, prenosti The Verge.

U pravo vrijeme Flickr je najavio alternativu: Aviary. Počevši od danas, Flickr će korisnike prebacivati na popularni editor slika temeljen na HTML5. Aviary je sofisticirani alat za dodavanje filtara, ispravljanje nepravilnosti, obrezivanje, izradu, podešavanje i druge načine poboljšavanja slika. Za buduće ažuriranje alata najavljena je i mogućnost zumiranja, prenosi Venture Beat.

Osim promjene sučelja, najveća razlika vjerojatno će biti i kompatibilnost Aviarya na više platforma. Njegov HTML5 temelj znači da će raditi i na tabletima poput iPada. U planu je da će svi korisnici Flickra biti prebačeni na Aviary u roku od dva tjedna.

Ovo je veliki uspijeh za Aviary, koji ovim potezom dolazi do ogromnog broja potencijalnih novih korisnika. Podsjetimo se, Aviary je osnovan 2007. godine u New Yorku, te je do sada osigurao ukupno $11 milijuna investicija od strane Spark Capitola, Jeff Bezosa iz Amazona i Reid Hoffmana.

(Image via techdiem)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti