Flipboard, vodeća aplikacija za čitanje novosti na iPadu, objavila je kako je u zadnja tri mjeseca zabilježila osam do devet milijuna 'flipova'.

Inače 'flip' kako ga nazivaju jest na neki način ekvivalent pregleda stranice, pošto aplikacija nema klasičan pregled stranica već swipe sadržaja.

CEO Flipboarda Mike McCue za AllThingsDigital istaknuo je kako je samo prije dva mjeseca broj 'flipova' bio između tri do četiri milijuna dnevno, te kako je taj broj utrostručen pojavom novog iPada 2 za koji se tvrdi da je dvostruko brži od svog prethodnika.

Samom pojavom iPada 2, izašla je i nova verzija Flipboarda 1.2, na kojoj su poradili na brzini korištenja aplikacije, koja je prema riječima McCua udvostručila broj novih korisnika, no Mike nije htio istaknuti o kojem se točno broju radi.

Trenutno, Flipboard je dostupan samo za iPad, no u razradi je i aplikacija za iPhone uređaje koja bi trebala stići tokom ljeta, a osim za mobilne uređaje, Flipboard će biti dostupan i za Mac OS X platformu.

Aplikacija povlači sadržaj sa Facebooka, Twittera, Google Readera, Flickra i ostalih društvenih mreža i organizira ih koji izgleda kao izdanje digitalnog magazina što omogućuje lakše praćenje sadržaja i njegovu konzumaciju. Ono što je dobro jest da je aplikacija besplatna i ne sadrži nikakve reklame, za sada.

Jeste li probali Flipboard?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju