Aplikacija za iPad Flipboard omogućuje čitanje sadržaja kojeg dijele vaši prijatelji sa društvenih mreža ili koje objavljuju određene stranice.

Dakle, ukoliko još niste probali, svakako preporučamo da ukoliko imate iPad skinete aplikaciju Flipboard koja će sigurno promijeniti način kako čitate novosti sa weba.

Aplikacija se do sada već preuzela oko 3 milijuna puta, dok prosječni korisnik ovog servisa provede oko 45 minuta do sat vremena dnevno čitajući novosti na webu, istaknuo je to osnivač Flipboarda Mike McCue.

Naime, McCue želi uvesti filmove i epizode sa TV-a čime bi ušao na teritorij kojeg za sada u svojim rukama drže servisi poput Netflixa, Hulua i sve češće spominjan Facebook koji surađuje sa velikim brandovima kao što su Warner Bros., Paramount, Universal i od nedavno Miramax.

Unatoč prihodima od oglašavanja brandova kao što su Oprah.com i Economista, kompanija je primila investiciju od 60.5 milijuna dolara, te će taj novac potrošiti na rast same kompanije. McCue navodi i kako će Flipboard osim iPada biti kroz nekoliko tjedana dostupan i za iPhone, odnosno iPod Touch uređaje čime bi se drastično povećao broj korisnika ovog servisa.

McCueu nije ovo prva kompanija. Čovjek je član Uprave Twittera, 1989. godine osnovao je kompaniju Paper Software koju je prodao Netscapeu za 20 milijuna dolara 1996., te je 2007. godine prodao svoju kompaniju Tellme Networks Microsoftu za 800 milijuna dolara. Dakle, McCue sigurno zna što radi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju