FlixBus testira električne autobuse na većim udaljenostima

Iako je nabavna cijena E- Busa trenutno puno skuplja, uvjereni smo da će ova investicija na duge staze biti vrijedno i isplativo ulaganje i za razvoj tvrtke i za naše korisnike i okoliš, rekao je André Schwämmlein.

Martina Čizmić | 15.03.2018. / 08:10

Flixbus (Foto: Flixbus) (Foto: Flixbus)

Električni autobusi trebali bi biti budućnost prijevoza jer su tiši, jeftiniji, a i ne zagađuju okoliš. No dosad su se električni autobusi najčešće koristili na kraćim relacijama zbog ograničenja u snazi baterije.

FlixBus je objavio kako će, kao prva kompanija u svijetu, krenuti s testiranjem E- Busa (električnih autobusa) na velikim udaljenostima. Početkom travnja, prvi će električni Flix-E-Bus započeti testne vožnje u Francuskoj na relaciji od Pariza do Amiensa. Drugi Flix-E-Bus kreće u ljetnim mjesecima iz Hessena prema Baden-Württembergu kao dio proširenja njemačke domaće mreže u vrijeme turističke sezone.

 

Želimo oblikovati budućnost mobilnosti. Iako je nabavna cijena E-Busa trenutno puno skuplja, uvjereni smo da će ova investicija na duge staze biti vrijedno i isplativo ulaganje i za razvoj tvrtke i za naše korisnike i okoliš, rekao je André Schwämmlein, osnivač i izvršni direktor FlixBusa. Kao davatelji usluga, najavljujemo svojevrsnu prekretnicu u svijetu mobilnosti. Isto tako, prvi E-Bus na veće udaljenosti poruka je proizvođačima autobusa da investiraju i krenu razvijati alternativu čistim dizelskim vozilima. Održiva mobilnost nije samo vezana uz vožnju, odnosno prijevoz putnika već i društvene i ekološke aspekte putovanja, dodao je.

 

U FlixBusu ističu kako je putovanje autobusom jedan od ekološki najprihvatljivijih način prijevoza putnika. Putnici koji za duža putovanja odabiru autobus umjesto automobila smanjuju emisije CO2 za čak 80 posto.

Sadašnji se trend odmiče od potrebe posjedovanja privatnog automobila i kreće se prema ekonomiji dijeljenja odnosno razvoju urbanog, modernog i ekološki prihvatljivog javnog prijevoza kao što je autobus. FlixBus je ponosan što je pionir u promicanju promjena oslanjanja na prijevoz koji se bazira na upotrebi fosilnih goriva nudeći ekološku opciju putovanja u Europi, izjavio je André.

FlixBus će u narednim mjesecima nastaviti investirati u razvoj mreže i usluga i globalno i na području regije CEE South.

Već početkom travnja otvaramo nove međunarodne linije, a u pripremi je i otvaranje domaćih linija u Hrvatskoj, čime želimo ostvariti bolju povezanost hrvatskih gradova, a putnicima učiniti FlixBus lako dostupnim, izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja za FlixBus CEE South regiju.

 

U svrhu ostvarenja misije pružanja pametne i zelene mobilnosti dostupne svima kako bi iskusili svijet, FlixMobility je krenuo u realizaciju dva ključna projekta: FlixTrain, prvi zeleni vlak koji kreće 23. ožujka u Njemačkoj, te pokretanje FlixBusa na američkom tržištu, točnije u Kaliforniji na proljeće 2018.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti