FlixMobility otvara novi tech hub i priprema se za lansiranje nove usluge - FlixCar

Uz 250 postojećih in-house IT developera u Münchenu, Berlinu i Karkivu, otvara se novi tech hub u Nirnbergu za još 50 developera koji će raditi na razvoju FlixCara.

Martina Čizmić | 10.10.2019. / 12:08

Daniel Krauss (Foto: FlixBus)

FlixMobility grupa otvorila je još jedan tech hub, i to u Nürnbergu. Uz 250 postojećih IT in-house developera smještenih u Münchenu, Berlinu i Karkivu (Ukrajina), stiže još 50 developera koji će biti smješteni u uredu ZOLLHOFA – poznatog tehnološkog inkubatora.

Novi tech hub fokusirat će se na razvoju daljnjih digitalnih proizvoda iz FlixMobility grupe kao što su FlixBus, FlixTrain i FlixCharter, ali i pripremiti sve za lansiranje nove usluge - FlixCar. 

Kako ističu, od samih početaka FlixMobility grupa fokusira se na putnike i inovativna rješenja kako bi se omogućilo što jednostavnije putovanje. U procesu razvoja su i in-house tehnološka rješenja za integriranje usluga poput Google Asistenta, Amazon Alexe ili plaćanje pomoću Google Paya te se konstantno optimizira mobilna apllikacija i web-stranice.

Naš razvoj posljednjih godina pokazuje nam da i dalje imamo ogroman potencijal rasta u vezi s našim digitalnim proizvodima i timom, izjavio je Daniel Krauss, suosnivač i CIO FlixMobility grupe.

Novi tim u Nürnbergu bit će prvenstveno zadužen za razvoj digitalne infrastrukture vezane za uslugu FlixCara, kao i za daljnju optimizaciju na području e-trgovine.

Nürnberg te München i Bonn slove kao top-mjesta s najboljim kadrovima na području informacijske i komunikacijske tehnologije u odnosu na ostale njemačke gradove. Uspoređujući s prošlim godinama, ICT sektor u Nirnbergu porastao je za 4,3 %, a ZOLLHOF se smatra jednim od najbrže rastućih inkubatora u Njemačkoj te kolijevkom mladih tehnoloških startupova.

Kao već dobro uhodana high-tech lokacija u Njemačkoj, Nürnberg nudi idealne uvjete za širenje naših talenata u FlixTechu. Osobno sam i ja iz manjeg mjesta Fürth iz regije te iz prve ruke razumijem važnost te regije za IT industriju, dodao je Krauss.

Iako iz FlixMobilitya već traže mjesto za sljedeći tech hub, prema informacijama koje smo dobili, to neće biti u Hrvatskoj. Zasad. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti