FOTO Pentagon otkrio snimku NLO-a koji je snimio američki vojni dron iznad Bliskog istoka

Šef američkog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO) podijelio je sa Senatom zanimljiv video NLO-a koji je snimio američki vojni dron na Bliskom istoku te otkrio može li se identificirati o čemu je bila riječ.

Branimir Vorša | 20.04.2023. / 11:27

NLO snimljen kamerom američkog vojnog drona na Bliskom istoku
NLO snimljen kamerom američkog vojnog drona na Bliskom istoku (Foto: armed-services.senate.gov)

Tijekom saslušanja u američkom Senatu prikazan je video neidentificirane kugle koja leti kroz zrak koji je snimio američki vojni dron na Bliskom istoku. Na saslušanju (link vodi na video, snimka NLO- je na 2:12:25) je bio dr. Sean Kirkpatrick iz američkog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO) pri Pentagonu.

Kirkpatrick je pododboru Senata za oružane snage rekao da se stotine slučajeva objekata neobičnih oblika koje su vidjeli američki piloti još uvijek istražuju. Dodao je da se većina tih slučajeva, koje prati Pentagon, temelji na lako objašnjivim podacima.

F-22 Raptor Američki general objasnio zašto su neidentificirani leteći objekti odjednom počeli iskakati po nebu iznad Sjeverne Amerike

AARO dosad nije pronašao vjerodostojne dokaze o izvanzemaljskim aktivnostima, izvanzemaljskoj tehnologiji ili objektima koji prkose poznatim zakonima fizike, rekao je Kirkpatrick, a prenosi CNN.

AARO pomaže američkim vlastima

AARO je osnovan prošle godine kako bi istražio viđenja zračnih anomalija. Američka vlada prati više od 650 slučajeva onoga što se naziva "neidentificiranim zračnim fenomenom" (NZF), dok je popularniji naziv za takve pojave i dalje "neidentificirani leteći objekt" (NLO).

Od njih više od 650 dali smo prioritet otprilike polovici njih zbog njihove anomalijske zanimljive vrijednosti. Sad ih moramo pročešljati i otkriti za koliko njih imamo stvarne podatke, pojasnio je Kirkpatrick.

Kirkpatrick je senatorima naglasio da njegov ured pomaže američkom Ministarstvu obrane i obavještajnoj zajednici u identificiranju stranih tehnologija u nastajanju, poput suradnje s američkom vladom na identificiranju kineskog špijunskog balona oborenog nedaleko od obale Južne Karoline u veljači.

Dvije videosnimke

Kirkpatrick je podijelio i dvije videosnimke slučajeva s kojih je skinuta oznaka tajnosti, od kojih je jedan riješen, a drugi i dalje neriješen.

Prvi video prikazuje malu leteću kuglu koju je 2022. godine snimio američki vojni dron na Bliskom istoku. Bit će gotovo nemoguće to u potpunosti identificirati samo na temelju tog videa, priznao je Kirkpatrick.

Drugi video uključivao je snimke prikupljene u južnoj Aziji od ranije ove godine, na kojima je objekt prolijetao pored dvije bespilotne letjelice MQ-9 Reaper, od kojih je jedna uspjela snimiti ono što se činilo kao pogonski trag iza objekta. Kirkpatrick je rekao da se u početku mislilo da je bila doista riječ o anomaliji, no nakon što su pogledali video kadar po kadar, otkrili su da je to bila sjena.

Ovo je infracrveno, ovo je toplinski potpis motora u putničkom zrakoplovu koji je slučajno letio u blizini mjesta na kojem su bila ta dva drona MQ-9, pojasnio je senatorima Kirkpatrick.

Pitanje Kine i Rusije

F-22 Raptor Što se događa iznad Sjeverne Amerike? Evo što se dosad zna o NLO-ima oborenim u posljednja tri dana

Senatori su pitali i o mogućoj tehnologiji koja dolazi iz Rusije i Kine. Kirkpatrick je rekao da je u nekoliko slučajeva zabrinut da ti događaji možda pokazuju napredak u tehnologiji. Takvi se slučajevi prosljeđuju obavještajnoj zajednici.

Oni su manje skloni riziku u tehničkom napretku nego mi. Oni su samo voljni isprobati stvari i vidjeti hoće li uspjeti. Postoje li sposobnosti koje bi se mogle upotrijebiti protiv nas i u ONI (obavještajnoj službi, nadzoru i izviđanju) i naoružanju? Apsolutno. Imam li dokaze da to rade u ovim slučajevima? Ne, ali imam zabrinjavajuće pokazatelje, poručio je Kirkpatrick.

Izvor: Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti