FSec: Šesto okupljanje stručnjaka iz informacijske sigurnosti u Varaždinu

Ako se bavite sigurnošću podataka, ovo je prava prilika da se upoznate s aktualnim temama.

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.09.2016. / 10:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

FSec, sada već tradicionalno okupljanje stručnjaka na području informacijske sigurnosti, održat će se u Varaždinu. Ove godine, od 14. do 15. 9., vrata će im otvoriti Hrvatsko narodno kazalište te će umjesto glumaca pozornicu preuzeti domaći i svjetski eksperti za ovo iznimno važno područje poslovanja.

Dokaz važnosti ovog okupljanja, osim većeg prostora, pokazuje i značajna promjena sadržaja. Ove godine se tehnički segment širi i na upravljačku razinu, od kojih će svakom biti posvećen cijeli dan.

Prepoznato je to kako u privatnom, tako i u javnom sektoru, pa su tako svoj dolazak uz većinu banaka, telekoma, energetskog sektora, ali i startupa, potvrdila i sva tijela javne vlasti povezana sa sigurnošću.

Upravo će zato prvi, strateško-poslovni dan, otvoriti Nikola Brzica, pomoćnik ministra obrane, nakon kojeg će slijediti okrugli stol s temom kritične infrastrukture s predstavnicima Zagrebačke banke, VIPNeta, Hrvatske elektroprivrede, Metroneta, ali i Ministarstva obrane, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava te Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tradicionalno, o stanju informacijske sigurnosti govorit će PNUSKOK, Hrvatska narodna banka, Nacionalni CERT i Zavod za sigurnost informacijskih sustava.

O promjenama i sigurnosti bankarskog sektora pozvana će predavanja održati Božidar Pavlović, direktor Erste Group Card Processora i Ivica Ostojić, tehnički direktor iz Diverta.

Već na prvom danu će se uz Gorana Vojkovića i Bojana Ždrnju, pojaviti i strana imena i to upravo s aktualnim sigurnosnim temama, Yury Namestnikov iz istraživačkog centra Kaspersky te Arron Finnon, poznatiji kao Finux.

Za kvalitetan drugi dan, posvećen tehničkom području, pobrinut će se Andrea Barisani (Inverse Path), Aleksandar Nikolić (CISCO Talos), Andreas Bogk (HERE), te uz mnoge druge i hrvatska imena, kao što je Miroslav Štampar iz Zavoda za sigurnost informacijskih susata.

Popratna događanja uz posebne radionice, predstavljanje proizvoda i usluga te okupljanje OWASP, ove godine prati i takozvani Capture the flag (CTF), gdje zainteresirani natjecatelji rješavaju zadatke etičkog hakiranja, dok najbolje očekuju prigodne nagrade.

Više informacija o samom događanju, predavačima te mogućnostima sudjelovanja moguće je pronaći na fsec.foi.hr.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti