'Fun facts': Googleov novi trik

Google zna gotovo sve što vam može pasti na pamet, od životnog vijeka koze pa sve do imena glumca koji je glumio Wolverinea, a da biste to saznali morate upisati točno određeno pitanje.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.09.2015. / 07:20

'Fun facts': Googleov novi trik

Google zna gotovo sve što vam može pasti na pamet, od životnog vijeka koze pa sve do imena glumca koji je glumio Wolverinea, a da biste to saznali morate upisati točno određeno pitanje.

No, Google je na svom internet pretraživaču predstavio novu funkciju koja će korisnicima prilikom pretraživanja izbacivati zanimljive činjenice o svemu i svačemu.

Naime, u polje pretragu potrebno je upisati riječ "fun facts", nakon čega će se iznad rezultata ispisati neka zanimljiva činjenica koju Google nasumično pronađe na nekoj od stranica.

Kada korisnik pročita ispisanu činjenicu, moguće je klinuti na gumb "Ask another question" (pitaj još jedno pitanje), kako bi se ispisala još neka zanimljiva činjenica.

'Fun facts': Googleov novi trik

Google je u prošlosti u svoj program za pretraživanje već ubacivao neke zanimljive stvari pa je tako moguće upisati "I’m feeling wonderful" - da biste vidjeli svjetske znamenitosti, "I’m feeling playful" - da biste pronašli zanimljive igrice, "I’m feeling stellar" - da biste vidjeli zanimljive slike iz svemira, kao i "I’m feeling doodley" - da biste pogledali neke od prethodnih Google Doodleova.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti