Fundraising Bootcamp u Zagreb dovodi međunarodne stručnjake za privlačenje investitora

Startupovi tijekom pet dana imaju mogućnost naučiti kako privući investitore svjetskog kalibra.

Martina Čizmić | 24.06.2021. / 08:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od najvećih prepreka za razvoj startupova je prikupljanje početnog kapitala. I dok se neki snalaze posuđujući novac od prijatelja i članova obitelji, drugi do sredstava pokušavaju doći putem različitih kampanja i predstavljanja potencijalnim investitorima.

No, da bi se privuklo investitore, treba znati kako se predstaviti i što reći. Upravo zato, od 5. do 9. srpnja, u prostorima BIRD inkubatora održat će se Fundraising Bootcamp, edukacija namijenjena odabranim, ambicioznim startupima iz Hrvatske i regije koji su u potrazi za investitorima, bilo da je riječ o početnim investicijama ili zadnjih rundi kapitala. Ovaj petodnevni program predvodi Francois Mazoudier, dugogodišnji startup ekspert koji je pomogao tvrtkama prikupiti preko 200 milijuna eura kapitala. Uz njega program vode Marcela Donatello, direktorica programa i Ginny Redmall, direktorica The Ivy Waya i pitch coach u Googleu.

Kako ističu iz BIRD inkubatora, ograničen broj startupova (maksimalno 15) imat će priliku naučiti kako izgraditi svoju jedinstvenu poruku i propoziciju za investitore te kako sve te informacije upakirati u precizan, jasan i kratak pitch koji dopire do investitora. Osim u privlačenju investitora, edukacija će pomoći startupovima i da steknu dobar uvid u to kako odabrati investicije i investitora koji im najviše odgovaraju. Uz sve to, sudionicima će na raspolaganju biti lista od 3500+ investitora, te razni modeli i alati koje koriste profesionalci koji se bave prikupljanjem kapitala. Cijena Fundraising Bootcamp edukacije je 2000 funti po startupu (oko 17500 kuna), što je polovica uobičajene cijene za taj program, zahvaljujući BIRD Inkubatoru i ostalim sponzorima.

Pored Fundraising Bootcampa, 7. srpnja će biti organiziran i B2B Matchmaking Event koji će se održati u Poduzetničkom Centru Krapinsko Zagorske Županije, dok će se networking druženje nastaviti u dvorcu Bračak. Ovaj događaj je odlična prilika za umrežavanje startupova i izgradnju odnosa s drugim tvrtkama i investitorima.

International Fundraising Bootcamp Week organiziran je uz pomoć Poduzetničkog Centra Krapinsko Zagorske Županije, Algebra Laba, HAMAG BICROa, British Embassy Zagreb i Enterprise Europe Networka.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u Zagreb uspjeli dovesti jedan od najboljih programa edukacije za prikupljanje investicija u Europi uz ovako povoljne uvjete. Hvala svim sponzorima što su to omogućili! Nakon prvih nekoliko dana prijava ostalo je još svega nekoliko slobodnih mjesta i očekujemo jako dobru generaciju polaznika, rekao je Željko Krizmanić, koordinator BIRD Inkubatora

Jako smo uzbuđeni zbog radionice koju ćemo održati u Zagrebu, sigurni smo da uz Infobip i Rimac Automobile u Hrvatskoj i regiji ima puno startup projekata koji su zanimljivi globalnim investitorima i predodređeni su za uspjeh. Veselimo se upoznati hrvatski startup ekosustav!, izjavio je Francois Mazoudier

Više informacija o samom bootcampu na engleskom te obrazac za prijavu moguće je pronaći na službenim stranicama

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti