Future rewired - otvorene prijave za Sarajevo Innovations Festival 2022

Sarajevo Innovations Festival (SIFI) je smotra studentskih radova iz područja elektrotehnike, informacijskih tehnologija, strojarstva i drugih srodnih područja.

Martina Čizmić | 22.09.2023. / 16:56

SIFI (Foto: STELEKS)

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (STELEKS) po sedmi put organizira smotru inovativnih studentskih radova odnosno Sarajevo Innovations Festival (skraćeno SIFI).

Radi se o smotri studentskih radova koja okuplja studente tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine i regije, a osnovana je 2016. godine od strane tadašnjeg upravnog odbora STELEKS-a. Pored predstavljanja studentskih radova, koji je natjecateljskog karaktera, SIFI također ima i edukativni karakter u obliku predavanja i radionica koje obrađuju teme vezane za studente i znanost općenito. Cilj SIFI-ja je da potiče studente na inovativnost i pisanje radova, te da postane svojevrstan sajam tehnike i znanost od kojeg će korist imati i studenti i tvrtke koje odluče biti dio ovog projekta.
 
Predajom znanstvenih radova, sudionike ocjenjuju recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u području tehnike i tehnologije, na osnovu čijih ocjena se donosi odluka koji radovi će imati šansu da budu prezentirani na smotri. U natjecateljskom dijelu smotre, radovi svih sudionika će biti ocijenjeni po sljedećim kriterijma:
Aplikativnost
Inovativnost
Usklađenost sa IEEE formatom
Prezentacija

Na osnovu zbira svih ocjena formira se rang lista, a najbolji radovi bit će nagrađeni novčanim nagradama - 1. mjesto 1000 konvertibilnih maraka, 2. 700, a 3. 500 konvertibilnih maraka. 

Posebna nagrada „dr. Branislava Peruničić“ će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih sudionika u vrijednosti od 200 konvertibilnih maraka. Također, svi radovi će biti objavljeni u zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre.

SIFI 2023 će se održati 21. listopada ove godine, a prijave za radove su već otvorene i traju do 1. listopada putem web stranice www.sifi.ba.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti