Futurolog Jonasson – tehnološki uspjeh leži u razumijevanju ljudskog elementa - kulture, strahova i nadanja

Futurolog Lasse Jonasson na konferenciji Future Tense powered by Lürssen govorit će o budućnosti tehnologije.

Zimo Zimo | 21.03.2024. / 11:15

Lasse Jonasson (Foto: Future Tense)

Umjetna inteligencija definitivno je jedan od ključnih pojmova koji su obilježili proteklih nekoliko godina. Dok je za neke već sada teško zamisliti život bez alata poput ChatGPTa, svaki dan donosi nove napretke u području umjetne inteligencije, dok njezina primjena postaje sve šira i raznovrsnija. Organizacije se stoga susreću s izazovom kako se istaknuti na tržištu na kojem umjetna inteligencija postaje sveprisutna. Upravo o tome će govoriti Lasse Jonasson, iskusni stručnjak za tehnološke transformacije i direktor na Copenhagen Institute for Futures Studies, 15. svibnja na poslovnoj konferenciji Future Tense powered by Lürssen.

S više od dva desetljeća iskustva u velikim korporacijama te kao stariji futurolog na Institutu, Jonasson je stekao duboko razumijevanje kako tehnološke inovacije oblikuju organizacije. Prema njemu, ono što karakterizira uspješne organizacije jest njihova vještina ne samo usvajanja umjetne inteligencije, nego i primjena alata promišljanja o budućnosti (eng. foresight).

Tehnologija je alat za digitalnu transformaciju, ali upravljanje promjenama je nacrt. Ono što pretvara digitalnu promjenu u digitalni uspjeh leži u razumijevanju ljudskog elementa - kulture, strahova, nadanja, kaže Jonasson. 

Osim Lassea Jonassona, na konferenciji Future Tense powered by Lürssen pričat će Costas Markides i Felipe Gomez o budućnosti liderstva, Martin Kruse o održivosti te digitalna antropologinja, Rahaf Harfoush o odnosu društva i tehnologije.

Uz Lürssen Design Centar Kvarner partneri konferencije su: Enna, Futura DDB, Iverpan, Nestlé, Philip Morris International, Planetopija, Raiffeisen Bank i Visa. Hospitality partneri su Croatia Airlines, De'Longhi, Esplanade Zagreb Hotel i Turistička zajednica grada Zagreba. Konferencija je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Ministarstva znanosti i obrazovanja te grada Zagreba.

Konferencija je namijenjena donositeljima odluka i stručnjacima koji se ne žele samo prilagođavati promjenama, već aktivno oblikovati poslovanje i svoje buduće uloge. 

Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Future Tense.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti