FysioPal: Pametna majica koja popravlja držanje cijelog tijela

Majica koja će zavibrirati ako imate loše držanje.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.10.2016. / 18:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nizozemska modna dizajnerica Pauline van Dongen osmislila je majicu koja vibrira u slučaju lošeg držanja.

FysioPal je majica dizajnirana kako bi popravila loše držanje gornjeg dijela tijela, upozoravajući osobu koja je nosi kada je pogrbljena.

Dongen je majicu napravila u suradnji s kompanijom Elitac koja proizvodi zaslone na dodir, a FysioPal u sebi sadrži i senzore koji podatke šalju na mobilnu aplikaciju.

Dizajnirana da se nosi kao potkošulja, ova majica mjeri poziciju vrata, ramena i leđa i te mjere zatim šalje na aplikaciju koja podatke vizualizira i ocjenjuje držanje osobe.

Ako primijeti pogrbljenost, majica će lagano zavibrirati kako bi osoba znala da treba promijeniti način na koji sjedi ili stoji.

Van Dongen kaže da je fokus bio na biranju prikladnih materijala koji se rastežu dovoljno da je majica udobna, ali da ostave dovoljno mjesta za tehnologiju.

Elektronska oprema je laminirana u tekstil pa je majica udobna, a može se i prati u perilici rublja.

Ova je dizajnerica poznata po spajanju elektronike s modom, a 2013. je dizajnirala odjeću koja je sadržavala solarne panele i osobi koja je nosi omogućavala da odjeću pretvori u punjač za elektronske uređaje, poput mobilnih telefona i GPS-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti